Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve yardımcısı Yasemin Çongar'ın istifası medya dünyasına bomba gibi düştü.

Ahmet Altan dün akşam istifasını gazetenin sahibi Başar Arslan'a sundu. Her pazartesi röportajları yayınlanan Neşe Düzel'in de istifa ettiği öğrenildi.

Ardından Yasemin Çongar, bugün ekibi toplayarak Altan'ın istifa ettiğini ve kendisinin de görevi bırakacağını açıkladı.

Bunun üzerine Taraf ekibinin yüzde 80'i görevi bırakma kararı aldı.

Altan’ın yerine gazetenin köşe yazarı Yıldıray Oğur getirildiği iddia edildi ancak
Oğur, Twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile iddiaları yalanladı.

“ANLAYIŞ FARKI OLUŞTU”

Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan, "gazetenin lağvedileceği" iddialarını yalanladı. Arslan, "Taraf yoluna devam edecek. Altan ve ekibinin çok büyük katkıları oldu. Yaptıklarıyla demokrasi tarihine geçtiler" dedi.

Başar Arslan, ayrılık gerekçesi olarak "Çok önemli işler yaptılar ve yoruldular. Geldiğimiz noktada bir anlayış farkı oluştu" dedi. Arslan, şunları söyledi:

"Taraf'ı lağvetme, kapatma söz konusu değil. Taraf yoluna devam edecek. Çok büyük hizmetleri oldu, çok önemli işler yaptılar. Türk demokrasi tarihine geçtiler. Ama yoruldular, geldiğimiz noktada bir anlayış farkı oluştu. Ahmet Altan'la elbette dostluğumuz sürecek. Aslında Türkiye için şaşırtıcı olan bu karar bizim için gazete içinde planlanmış bir şeydi. Taraf'ın kuruluşundan sonra beşinci yılda yapılması üzerinde konuştuğumuz bir plandı. 2013'e kalınmadan başlamasını konuştuğumuz bir süreçti."