Taraf gazetesinde sular durulmuyor. Gazetenin son dönemde AKP ve Başbakan’a karşı muhalefet dozunu arttırması bazı yazarlarla sorun yaşamasına neden olmuştu. Başbakan konuşmalarında sık sık Taraf ve Ahmet Altan'ı hedef alırken en son Orhan Miroğlu gazeteden ayrılmış ve katıldığı programlarda ve verdiği demeçlerde Ahmet Altan’ı PKK yandaşı olmak, PKK’nin psikolojik savaşına destek olmak, PKK’nin şiddetini desteklemek, sansür uygulamak gibi iddialarla itham ederek hedef göstermişti.

 

Hükümete yakın medya araçlarında Ahmet Altan’a yönelik linç kampanyası başlatılırken, İslamo-faşist Yeni Akit gazetesi bugün Orhan Miroğlu’ndan aldıkları görüşe dayanarak “Altan ailesi PKK’ya hizmet ediyor!” manşetiyle çıkmıştı.

 

Hükümeti destekleyen Sabah gazetesine yakınlığıyla bilinen Hürhaber.com sitesinin iddiasına göre, “Taraf’ın ilk günlerindeki imajından uzaklaşması ve Başbakan ile karşılıklı restleşmelerin ardından her geçen gün giderek sertleşen muhalefeti nedeniyle gidişattan memnun olmayan patron Başar Arslan kritik bir kararın arifesinde”

 

Doğruluğu teyit edilemeyen M. Fatih Gediman imzalı haberde şöyle denildi:

 

"Taraf Gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ile yollarını ayırıyor. Bu sürpriz ayrılığın nedeni ise giderek sertleşen üslup ve muhalefet... Miroğlu’nun hemen ardından Emre Uslu’nun yönetimdeki isimlerin arkasından konuştuğu iddiaları Twitter’da konuşulmaya başladı.

 

Taraf’ın ilk günlerindeki imajından uzaklaşması ve Başbakan ile karşılıklı restleşmelerin ardından her geçen gün giderek sertleşen muhalefeti nedeniyle gidişattan memnun olmayan patron Başar Arslan kritik bir kararın arifesinde...

 

Altan’a başta Başbakan Erdoğan olmak üzere kişisel hesaplaşmaları gazeteye taşımaması konusunda sık sık uyarıların yapıldığı ve Orhan Miroğlu konusunun da bardağı taşırdığı konuşuluyor."