GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER)

Ahmet Altan'ın pazar günü Taraf gazetesinde kaleme aldığı "Odundan Meyva" başlıklı yazının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

ALTAN İKİ NUR TALEBESİYLE


"Önce Fırıncı Abi geldi. Sonra Çantacı Abi. Yetmiş yaşını aşmış iki iyi insan, iki iyi dindar.

“Nurcular” diye tanınan cemaatin “öğrenci” kalmayı tercih eden bilgeleri onlar, bilgilerini tevazuun değirmeninde öğütmüş, hoşgörünün fırınında pişirmişler.

Benim gibi “ham ervahların” yüzüne gerçeği vurmuyorlar."

Böyle yazıyordu Ahmet Altan köşesinde. Nur cemaatinin iki talebesi olarak bahsettiği kişilerin isimlerini vermiyor ama kim olduklarını ima ediyordu.

İŞTE O İKİ İSİM

Peki Altan'ın Çantacı ve Fırıncı diye işaret ettiği isimler gerçekte kimdi? Her ikisi de Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi olan Mehmet Fırıncı ve Çantacı Necmi olarak bilinen Necmi İlgen.

RisaleHaber'den Ömer Özcan Nur Cemaatinin önemli iki ismiyle de görüşerek Ahmet Altan'ı ve Taraf'ı konuşmuş. İşte Pazar günkü yazının ardından merak çok edilen o iki isim:

 

TARAF ÇALIŞANLARININ ALNINDA BEDİÜZZAMAN’IN SÖZLERİNİ GÖRÜYORUM

Gerçi Ahmet Altan iki isimle birlikte görüşmüş gibi bir şekilde naklediyor yazısında sohbetleri ama aslında Mehmet Fırıncı ile 6 ay önce görüşmüş.

"Ahmet Altan Bey, Galata Kulesi mesabesinde (yüksekliğinde/ölçüsünde) bir yazar" diyen Mehmet Fırıncı şöyle diyor:

"Ben Taraf gazetesine baktığım, neşriyatlarını okuduğum zaman, Üstad Hazretlerinin “Ben ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” sözünü sanki o ekibin alnında yazılmış görüyorum, bu yazıyı okuyorum alınlarında. Bu uğurda her şeyi göze alabilen, hiç çekingenliği olmayan zevat yani bunlar" diyor.

BEDİÜZZAMAN ÇOK ZULÜM GÖRMÜŞ


Mehmet Altan ile tanışan ve uzun zamandır görüşen Çantacı lakaplı Necmi İlgen ise Ahmet Altan ile görüşmesinde Said-i Nursi hakkındaki konuşmalarını anlatmış.   

"Üstad Bediüzzaman hakkında “Çok zulüm görmüş” dedi. Ben de, “Ahmet Bey siz böyle zulüm görenleri müdafaa ediyor, onların hakkını arıyorsunuz. Bu zat da çok zulüm görmüş, zalimlere karşı büyük bir kavgalar vermiş. Bunu da gündeminize getirin, sütunlarınızda bu zattan da bahsedin, nur cemaati de memnun olur” dedim."