Söz Sende'de Balçiçek İlter'e konuşan Baskın Oran, davalık olduğu Mustafa Balbay'ın suçlamalarına çok sert karşılık verdi...

Radikal ve Agos Gazeteleri Yazarı Prof. Baskın Oran, Söz Sende'de Balçiçek İlter'e konuştu. Daha önce Mustafa Balbay ile davalık olan Baskın Oran, Balbay'ın sözleri için, "Bu bir eleştiri değil, hakaret ve iftiraydı." diye konuştu. Oran, Pınar Selek davası için de çarpıcı bir iddia ortaya attı: Bu kızla uğraşan biri ya da birileri var.

"TÜRKİYE'DE HAKARET ÖZGÜRLÜĞÜ TAMDIR"

Mustafa Balbay'ın Ankara Rüzgarı adlı programda Baskın Oran hakkında yaptığı “Türkiye'nin bölünmesine katkı sağlamak, bunun için de yabancı devletlerden para almak” suçlamasının hatırlatılması üzerine Baskın Oran şu yanıtı verdi.

"Bu bir eleştiri değil, hakaret ve iftira. Ben bu konu için mahkemeye gittim ve Mustafa Balbay bir tazminata mahkum edildi. Sonra dava Yargıtay'a gitti ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesi bu yorum “ifade özgürlüğüne girer” diyerek bu kararı bozdu. Özetle Türkiye'de hakaret etme ve iftira etme özgürlüğü tamdır."

"AGOS YAZARINA İFTİRA VE HAKARET SERBEST"

Balçiçek İlter'in "dosya içeriğinden davacının, Agos gazetesinde Ermeni sorunu hakkında yazılar yazdığı, yurtdışında akademik çalışmalar yürüttüğü anlaşılmaktadır. Agos gazetesinde yayımlanan yazılara tepki olarak ve gündeme uygun biçimde yapılmış bir konuşmanın (...) davacının kişilik haklarına saldırı oluşturmadığı sonucuna varılmaktadır” şeklindeki gerekçeli kararı okuması üzerine Oran şöyle devam etti:

"İşte diyor ki bu adam bir Agos yazarıdır, Agos da bir Ermeni gazetesidir. Dolayısıyla ona iftira ve hakaret serbesttir. Bu durum bundan daha açık bir şekilde ifade edilemez. "

YARGININ İHLALİNE KARŞI NEYE SIĞINABİLİRSİNİZ?

İftira ve hakaretin serbest olduğu bir memlekette yaşıyoruz. Bir caninin saldırısına uğrarsanız ne yaparsınız? Devlete sığınırsınız. Devletin bir ihlaliyle karşılaşırsanız ne yaparsınız? Yargıya sığınırsınız. Yargının ihlaliyle karşılaşınca ne yapacaksınız peki? Hiçbir şey yapamazsınız. O zaman bu ülke yaşanması zor bir ülkedir demektir. Hiç kimsenin Türkiye'yi ne içeriye ne dışarıya karşı yaşaması zor bir ülke olarak takdim etmesine izin verilemez.

"BİRİLERİ SUÇU SELEK'İN ÜZERİNE ATTI"

Pınar Selek'le uğraşan biri ya da birileri var. Benim kulağıma gelen birtakım söylentiler var. Söyleyemem ama insanın kanını donduran bir söylenti. 14 yıl bitti, 15. yıldayız. Babası 85 yaşına geldi, ablası müdafaa etmek için 2. fakülteyi bitirdi, avukat oldu. Bu kızla uğraşanlar var. Ama ben istihbarat ajanı değilim ki bileyim kim olduklarını... Birileri kendilerini kurtarmak için suçu bu kızın üzerine attılar. Ve bu kızla özel olarak uğraşan biri ya da birileri var. (Gazeteciler.com)