Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Albayrak Grup ile yollarını ayırdı. Bugün veda yazısı yazan Selvi, mesleğine devam edeceğinin de sinyalini verdi. 

"Artık demir alma vakti geldi limandan" cümlesiyle bugünkü yazısına başlayan Selvi, "2001 yılı Haziran ayından bu yana çalıştığım Yeni Şafak'tan veda zamanı" diye yazdı. 

Selvi'nin veda yazısından bir bölüm: 

"Meslek hayatımda artık yeni bir duraktayım. Meslek hayatımda her zaman bir gün veda edebileceğim düşüncesiyle çalıştım. Çok riskli haberlere ve yazılara imza atarken kafamın bir köşesinde veda mektubum hep hazır durdu. Albayrak ailesine ve yiğit bir insan olan gazetemizin sahibi Ahmet Albayrak'a desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Son 1 yıl içerisinde belki birkaç kez bu kararı vermem gerekiyordu. Kimi zaman acıyı bal eyledik. Sıkıntılara davamız dedik. Göğüs gerdik. Vefaya ve istişareye önem verdim. Onun gereğini yerine getirdiğim için bu süre uzadı. Ama önemli olan dostları kırmadan ayrılabilmekti. Onu başarmaya özen gösterdim. Bu süreçte Ankara'da ve İstanbul'da birlikte çalıştığım, mesai arkadaşlarımdan, aynı zamanda okuyucuları olduğum Yeni Şafak yazarlarından haklarını helal etmelerini istiyorum. Ceketimi alıp gidiyorum. Bir de kalemimi aldım yanıma. Benim başka bir mesleğim yok. Gazetecilik yapacağım."

BUNDAN SONRA HABERTÜRK'TE İDDASI

Medyaradar'ın haberine göre, Selvi bundan sonra Habertürk gazetesinin Ankara temsilciliğini ve köşe yazarlığını sürdürecek.

T24'e konuşan Selvi, Habertürk'le anlaştığı iddiasını kesin bir dille yalanlamazken, "Şu an için anlaştığım bir yer yok. Bir süre bu konular hakkında polemiğe girmek istemiyorum" dedi.