Ablası Fatma Kaya ile yaptığı söyleşi üzerine Twitter hesabı üzerinden İleri Haber muhabiri Rıfat Doğan’a “Benimle mücadele edemeyenler ablamın yanlışlarla dolu ifadelerinin arkasına saklanmışlar bu kadar kahpe olduklarını bilmezdim eyvallah etmem" şeklinde hakaret eden Yeni Şafak gazetesi Ankara Temcilcisi Abdülkadir Selvi hakkında üç aydan iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İleri Haber’de ablası Fatma Kaya ile yapılan röportajdan sonra Twitter hesabından sonra Yeni Şafak Ankara Temcilcisi Abdülkadir Selvi “Benimle mücadele edemeyenler ablamın yanlışlarla dolu ifadelerinin arkasına saklanmışlar bu kadar kahpe olduklarını bilmezdim eyvallah etmem" şeklinde mesaj paylaşmıştı. Bunun üzerine Rıfat Doğan’ın avukatı Özgür Urfa, Selvi hakkında söz konusu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

KAHPE SÖZÜ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞİL

Suç duyurusunu işleme koyan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Kürşat Kayral, hazırladığı iddianamede Selvi’nin savunmasına yer verdi. Selvi’nin Ankara Gölbaşı Savcılığı’na verdiği ifadede şüpheliye yönelik olmadığını, adını zikretmediğini, düşünce aktarımı olduğunu belirterek, uzlaşmak istemediğini belirttiği kaydedildi.

İddianamede Selvi’nin sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeyeceği kaydedilerek şunları belirtildi:

"İletinin doğrudan yapılan habere karşı, yazılan haber ile aynı tarihte yapılması nedeniyle savunmaya itibar edilemediği gibi, ileti içeriğinde geçen 'kahpe' sözcüğü ile, düşünce beyan etme özgürlüğünün dışına çıkılarak, eleştiri sınırlarının aşılmış olduğu ve sövme eyleminin fikir özgürlüğü içerisinde değerlendirilmesinin mümkün bulunmadığı,

Uzlaşma kabul edilmediğinden, onarıcı adalet müessesesi olan uzlaşma hükümlerinin uygulanamadığı,

www.twitter.com alan adlı sosyal paylaşım internet sitesinin ulusal ve uluslararası kullanıcı çokluğu itibariyle aleniyet unsurunun gerçekleştirildiği.”

Selvi’nin sözlerinin hakaret olarak kabul edildiği iddianamede şüpheli Abdulkadir Selvi'nin yargılamasının yapılarak 5237 Sayılı Türk Ceza Yasasının 125/1-2-4 maddesine göre üç aydan iki yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.

SELVİ'NİN BAŞKA SABIKALARI DA VAR

İddianameyi kabul eden Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın ikametgah adresinin Gölbaşı sınırları içinde kaldığını belirterek dosya hakkında mahkemenin yetkisiz olduğunu kaydederek yargılamanın yapılması için dosyayı Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesine gönderdi.

Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından duruşma tarihinin belirleneceği ve bu karara göre adli tatil sonrasında davanın görüleceği belirtildi.

Selvi hakkında açılan davada başka ilginç ayrıntılar da bulunuyor. Selvi’ye daha önce açılan davalardan bazılarının cezayla sonuçlandığı ve bunlardan ikisi hakkında hükmünün geri bırakılmasına, ikisi hakkında da kovuşturmanın ertelenmesine karar verildiği ortaya çıktı.

Yapılacak yargılama sonucunda Selvi'nin ceza alması durumunda daha önce ertelenen 4 ayrı cezası infaz edilecek. (İleri Haber)