Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Afrika seyahatinin son durağı olan Tunus’ta Gezi Direnişi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HaberTürk, Türkiye, Sabah, Zaman, Yeni Şafak, Bugün ve Star aynı manşeti attı: "Demokratik taleplere can feda."

Bugün: Başbakan Erdoğan, Kuzey Afrika gezisinin Tunus ayağında gazetecilere Taksim Gezi Parkı tartışmalarını değerlendirdi.

HaberTürk: Erdoğan Gezi eylemi için konuştu: “Demokrasi içinde sizden talep olur. Demokratik taleplere canımız feda.”

Sabah: Başbakan Erdoğan “Gezi Parkı bahane gerisi şahane” mantığıyla yürütülen bir süreç. “AK Parti ve Tayyip Erdoğan’ı yıpratabilir miyizin” hesabındalar.

Star: Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili “Demokrasi içerisinde, özgürlükler çerçevesinde sizden bir talep olur. Siz bu talebe ters bir tepki koyarsanız gösterinizi yapabilirsiniz. Herhangi bir miting alanı veya gösteri yürüyüşleri ile alakalı bir şey mi istendi? Demokratik taleplere canımız fena” dedi.

Türkiye: “Demokrasi içindeki taleplerinize karşı sert bir tepki ortaya konursa her türlü protestoyu yaparsınız.”

Yeni Şafak: Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemini, ağaçların sökülmemesini talep edenlerin dışında DHKP-C ve İşçi Partisi gibi grupların istismar ettiğini söyledi: Madem olay Gezi Parkı’dır bununla ilgisi olmayan iller buna neden dahil oldu? Demek ki olay Gezi Parkı olayı değil. Demokratik taleplere canımız feda.

Zaman: Kuzey Afrika ziyaretinin son gününde beraberindeki gazetecilere Gezi Parkı eylemlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan: Ağaçların sökülmemesi için samimi talepte bulunanlarla ortalığı yakıp dökenleri ayrı tutmak gerekir” dedi. Haklı taleplere sonuna kadar açık oldukları mesajını verdi.

NE DEMİŞTİ?

* Taksim projemiz tarihi çevreyi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir. Ve bu proje çok güzel bir ortam oluşturacaktır.

* Olaylarda yedi yabancı gözaltına alındı. Bunlardan altısı savcılıkta, biri ise hala gözaltında.

* Atatürk Kültür Merkezi yerine yıkıp büyük bir opera binası yapacağız. Daha güçlü bir merkez olacak. Daha güzel bir hale getirmek için vatandaşlarımızın orada, ağaçların dikilmiş olduğu ortamda gezinme ve eğlenme imkanı bulacaktır. Biz yıktığımız yerde daha güzel binalar yapacağız.

* Bazıları Adalet ve Kalkınma Partisi icraatlarına engel çıkarmaya çalıyorlar.  Bu konuda gerekenleri yapıyoruz.

* Polisin biber gazı kullanımıyla ilgili yardımcım Bülent Arınç gerekli açıklamaları yaptı. Kullanılan gazla alakalı üzüntümüzü dile getirdik.” (Bianet)