17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını haberleştiren gazetecilerden Taraf’ın Ankara temsilcisi Hüseyin Özay’a 17 Aralık’a dair haberler yazdığı gerekçesiyle dava açan eski Halk Bank genel müdürü Süleyman Aslan’ın ardından Taraf’ın adliye muhabiri Aysun Yazıcı da davaların hedefi oldu.

TOPLAM 8, 5 YIL HAPİS

Taraf’ın haberine göre, muhabir Yazıcı Aslan soruşturmalar döneminde yazdığı ‘Üç ayaklı soruşturma’, ‘Rüşvet görüntüsü iddiası’ başlıklı haberler nedeniyle ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal’ ve ‘adil yargılamaya etkileme’ suçlamalarıyla karşı karşıya.

Yazıcı’yı ‘gazetecilik’ten ‘suçlu’ konuma düşüren bir diğer haber ise 17 Aralık dosyasıyla ilgili bakanların telefon görüşmelerinin yer aldığı, ‘İşte rüşvetin konuşmaları, Çağlayan’ın kod adı: CAG’ başlıklı haber.

BİLAL ERDOĞAN DA DAVACILARDAN

Ancak Yazıcı’ya açılan davalar bununla sınırlı değil, toplamda 8,5 yıla kadar hapsi istenen Yazıcı’yı şikayet eden isimler arasında adı 25 Aralık dosyasına karışan Bosphorus 360 ortaklarından Usame Kutup ve Bilal Erdoğan da bulunuyor.

Yazıcı hakkında suç duyurusunda bulunan Usame Kutup, şikayet dilekçesinde, habere konu olan savcılıkta verdiği kendi ifadesinin içeriğinin ‘Haber verme sınırlarını aştığı’nı savundu. Kutup’un kendi ifadesinin haberleştirilmesi suç duyurusunda geçen ifadelere göre Kutup’u aşağılayarak küçük düşürmüş, ayrıca ağır ve haksız bir saldırıya da maruz bırakmış.

‘BİLAL ERDOĞAN'A KARŞI NEFRET AŞILAMAK’

Bilal Erdoğan’ın Yazıcı’ya yönelik suç duyurusunun sebebi ise adının geçtiği 25 Aralık dosyasına takipsizlik kararının verildiğinin haberleştirilmesinden ibaret. Şikayet dilekçesinde, savcılığın takipsizlik kararını haberleştiren Yazıcı’nın ‘hakaret ve iftira’ suçlarından cezalandırılması istendi.

Erdoğan’ın avukatının şikayet dilekçesinde, “Müvekkilim, kanunlara aykırı hareket eden, suç işleyen bir kişi olarak algılanmasının sağlanmaya çalışıldığı” ifadeleri yer aldı. Dilekçede ayrıca, haberin amacının ‘toplumda Bilal Erdoğan hakkında toplumda kin ve nefret aşılamak’ olduğu savunuldu.