LGBTİ'ler için devrim niteliği taşıyan 2014 yerel seçimlerinde, biz LGBTİ aktivistleri olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. HDP, BDP ve CHP'nin ardından TKP, DSP gibi farklı partilerden de LGBTİ adaylar gösterilmesi, bu seçimlerin biz LGBTİ'ler için önemini bir kez daha gösterdi.

LGBTİ'ler için devrim niteliği taşıyan bir önemli gelişme ise LGBTİ seçim bürolarının açılması oldu. Artık LGBTİ seçim bürolarımızda daha iyi çalışmalar sağlayacağımız için gerçekten çok heyecanlıyız.
 
Bizler Anadolu ve Mezopotamya’da yaşayan eşcinsel ve translar olarak erk zihniyetin yıllardır hor gördüğü, aşağıladığı, kimi zaman fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığı; kimi zaman da "sadece" eşcinsel olduğu için katlettiği Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel ve İnterseksler olarak siyasetin her alanında aktif olarak yer almaya devam edeceğiz.

LGBTİ`ler olarak yerelde (İstanbul genelinde) yaşadığımız homofobi ve transfobiye karşı farkındalık yaratabilmek amacı ile başta STK'lar olmak, yerel yönetimlerle de beraber ortaklaşarak atölyeler, sempozyumlar ve forumlar düzenlemek istiyoruz. Cinsel kimlik ve cinsel yönelimimizden dolayı ataerkil, heteroseksüel, patriarka'nın en çok saldırdığı, katlettiği, ötekileştirdiği biz LGBTİ`lere saldırılara karşı toplum ve STK`ların yanı sıra, yerel yönetimler de tepki göstermeli hatta yaptırım uygulayabilmeli.

NASIL BİR YEREL YÖNETİM?

Eşitlik ilkesinin sağlanabilmesi için LGBTİ örgütleri ile işbirliği yapılmalı ve farkındalık yaratmak amacı ile kamuya açık etkinlikler düzenlemeli. Bu etkinliklerle beraber belediyeye bağlı bütün kurumlarda hizmet içi eğitim kapsamında farkındalık yaratmak amacı ile bütün belediye personelinin bilgilendirilmesi sağlanmalı.

Belediye programına cinsel kimlik ve cinsel yönelim'den dolayı yaşanan ayrımcılığı yasaklayan ve yaptırımlar uygulayan bir madde eklenmeli.

Yerel yönetimlerde kent konseyleri dahil mahalle meclislerinde vb. LGBTİ`lerin temsiliyeti sağlanmalı.

Belediyelerde LGBTİ bireyler ve aileleri için kolay ulaşabilecekleri, sorunlarını çözüme kavuşturmak amaçlı bir danışma merkezi açılmalı; açılacak bu danışma merkezlerinde LGBTİ örgütlerin eğitiminden geçmiş bireylerin olmasına dikkat edilmeli.

Belediye bünyesinde yer alan ve kullanılmayan binalar LGBT'ler dahil olmak üzere toplumun farklı kesiminden insanlarının da kullanımı amaçlı kültür merkezlerine dönüştürülmeli.

LGBTİ bireylerin ulaşım hizmetlerinden eşit derecede faydalanması amacı ile otobüs şoförleri de dahil ayrımcılıkla mücadele amaçlı eğitimler verilmeli. Bunun aksi halinde herhangi bir homofobik ve transfobik davranış karşısında yaptırım uygulamalı.

Seks işçilerinin daha güvenli alanlarda çalışabilmesi için güvenli iş alanları sağlanmalı.

Belediye bünyesinde yer alan kadın sığınma evleri; lezbiyen, biseksüel, transseksüel kadınların da 5 gerekli ihtiyaçları kapsamında yenilenmeli ve İstanbul genelinde LGBTİ yaşam destek evleri açılmalı.

Belediye sağlık hizmetleri LGBTİ`lerin de ihtiyaçlarını gözetecek şekilde ücretsiz olarak sunulmalı.

Cinsel sağlık konusunda da farkındalık çalışmaları yapılmalı.

Bu çalışmalarda mutlaka LGBTİ örgüt ve oluşumlarla ortak hareket edilmesini istiyoruz.

Biz LGBTİ`ler olarak yerel yönetime karşı sunabileceğimiz proje ve isteklerimiz özelinde düşünüldüğünde aslında sadece insan hakları evrensel bildirgesinde yer alan yaşam, eğitim, barınma, sağlık gibi en temel ihtiyaçlarımız üzerinden taleplerimizi dillendiriyoruz. Maalesef günümüzde bulunduğumuz toplumun tutum ve davranışları göz önüne alındığında Dünya'daki birçok farklı topluma göre çok geri kaldığımızı söyleyebiliriz. Bu haklar biz LGBTİ`lerin en temel hakkıdır.

Ve bu haklar bize verilmeyecek, ama biz bu hakları alacağız.

Unutmayalım ki, bu kent herkesindir. Bu kent ezilmişlerin de kentidir. Bu kent kadınların da, çocukların da, engellilerin de kentidir. Bu kent bütün işçilerin olduğu kadar, sex işçilerinin de kentidir.

Bu kent heteroseksüellerin olduğu kadar; Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks'lerin de kentidir.

Bu kent biz insanların olduğu kadar hayvanların ve diğer tüm canlıların kentidir. Ve bizler de kentimize sahip çıkmak ve daha eşit, özgür, yaşanılabilir hale getirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız.