İnterseks nedir? Bianet'e İnterseksüel Şalala'nın blogunun kurucusu ve yazarı olan Tuna, interseksüalitenin, "birden fazla biyolojik durumun tanımlandığı bir şemsiye gibi" olduğunu belirtmektedir. Farklı genital organlar, üreme organları ve/veya farklı kromozomlara sahip insanları kapsayan biyolojik bir durumdur.

Tek tip bir "interseks beden" yoktur. Her interseks bireyin kendine özgü özellikleri vardır. İnterseksüalite her zaman bedensel olarak görünür bir durum da olmamaktadır. Kişi doğum yapmaya karar verdiğinde ya da bunun gibi durumlarda farkedilebiliyor.

Dünya nüfusunun yüzde 1.9'unu interseks bireyler oluşturuyor. Bu veri, sadece kliniklere başvurmuş interseks bireyleri kapsadığından, gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu düşünülüyor. Yine de bu oran, interseksüalitenin kızıl saç kadar yaygın bir durum olduğunu gösteriyor.

Inter/Act'ın hazırladığı "İnterseks Nedir?" videosu da sorunun yanıtını veriyor. Türkçe altyazılı videonun çevirisini Çağla Altıntaş yaptı.

İşte o video:

Inter/Act gençlerinin hazırladığı "İnterseks Nedir?" videosu Türkçe altyazı ile karşınızda! Yaygınlaştıralım! Alt yazıyı hazırlayan Cagla Altintas arkadaşımıza çok çok teşekkür ederiz :) (sağ alttaki HD butonu ile görüntüyü netleştirebilirsiniz)

Posted by on 30 Mayıs 2015 Cumartesi