Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen LGBTİ yürüyüşü, aşırı sağcı grupların saldırısına uğradı. Saldırı sonucu iki polis yaralanırken 10 kişi de gözaltına alındı.

Kiev’de LGBTİ bireylerin dün sabah düzenledikleri gösteriye yaklaşık 300 kişi katılırken, polis, aşırı sağcı grupların saldırısı ve diğer provokasyon girişimlerine karşı, yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Kiev’de geçen yıl Batı yanlısı kesimlerin düzenlediği ve Rusya’ya yakın çizgiyi savunan eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in ülkeden ayrılmasına neden olan Maidan'ın militan gücü olan Sağ Sektör örgütü, kendilerinin bu yürüyüşü önlemek için ellerinden geleni yapacaklarını açıklamıştı.

‘SAĞ SEKTÖR’ POLİSLE ÇATIŞTI

Yüzlerce polisin korumaya aldığı göstericilere, yaklaşık 30 kişilik bir grup, sis bombaları ve göz yaşartıcı bomba fırlattı. Gösteriye saldıran bu grubun polisle girdiği çatışmada iki polis memuru yaralanırken, 10 kişi gözaltına alındı.

Göstericiler, yaptıkları basın açıklamasında, Ukrayna’da özellikle iş hukuku alanında eşcinsellerin aleyhinde düzenlemelerin olduğunu ifade ederek, pek çok iş yerinde, cinsel tercihleri açığa çıkan kişilerin işlerine derhal son verildiğini dile getirdiler. (BirGün)