22 Eylül 2014’te meydana gelen olayda trans seks işçisi (M.T), yanına otomobille gelen Cengiz K. ile anlaştı. Cengiz K., az ileride kendisini bekleyen arkadaşları Çağlar Ş., ve Erol K.’yı da araca alınca M.T., inmek istedi.

İddiaya göre, araca sonradan binen ve arkada oturan 2 kişi M.T.’nin ağzını kapattı ve Yamanlar’da ormanlık alana götürdü. M.T.’ye tecavüz eden 3 kişi bıçak zoruyla ziynet eşyalarını da alıp kaçtı. Polis, plakadan yola çıkarak üç zanlıyı kısa sürede yakaladı. Adliyeye sevk edilen Çağlar Ş., Cengiz K. ve Erol K., tutuklandı.

İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmaya, tutuklu yargılanan 3 sanık ile tarafların avukatları katıldı. Daha önceki duruşmada ifade veren M.T., “Kendileri bana ‘Burada ölmek istemiyorsan dediklerimizi yapacaksın, araçta bıçak var, yoksa seni keseriz’ diye tehdit ettiler. Beni zorla soydular. Rızam olmadan zorla bana sırayla tecavüz ettiler. Sanıklardan şikâyetçiyim” dedi.

Tutuklu sanık Çağlar Ş. “Biz bu insana zoraki bir şey yapmadık. Arabaya aldığımızda kendisi alkollüydü. Para konusunda anlaşamadık. İş bittikten sonra bizden yüksek para talep etti. İstediği parayı vermeyeceğimizi söyleyince, bağırıp çağırıp verdiğimiz parayı da yüzümüze fırlattı. Parayı az bulduğu için bizleri şikâyet etti” diye konuştu.

Erol K. da, uzun süreden bu yana tutuklu ve bu nedenle mağdur olduklarını ifade ederken, “Şikâyetçi duruşmalara bile katılmıyor. Ailemiz çoluğumuz çocuğumuz düzenli bir işimiz var. Tek suçumuz kendisiyle rızası dâhilinde ilişkiye girmek. Takdiri önce Allah’a sonra size bırakıyorum” dedi.

Cengiz K. ise, “Kendisini kasten yaralayan, acımadan zarar veren bir insan sizce başkasına acır mı? Adaletli davranacağınıza inanıyorum. Takdir önce yüce Allah’a sonra sizlere bırakıyorum” diye ifade verdi.

Duruşma savcısı, sanıkların yağma suçundan beraatlerine, diğer suçlardan cezalandırılması yönünde mütalaada bulundu. Mahkeme Başkanı Cengiz Çoban, kısa bir aranın ardından her üç sanığı da M.T.’ye, karşı ‘Nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlarından toplam 27’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verdi. Yeniden cezaevine dönen sanıklar ve yakınları bu karara tepki gösterdi. (Kaos GL)