Dün gece 23.30 sularında birçok transın çalıştığı İskitler bölgesine polisler bir baskın düzenledi. Ellerinde jopları ile bir anda bölgeye gelen onlarca polis çevredekileri darp etti.

Ozan Uğur’un Pembe Hayat’ta yer alan haberine göre, görgü tanığı B. isimli trans kadın olayı şöyle anlattı “Yıllardır seks işçiliği yaptığımız İskitler’de polisler bizi tanır. Biz de onları tanırız. Ancak gece bir anda onlarca polis bölgeye baskın düzenledi. Ne olduğunu anlayamadık.

Çevremizdeki herkese saldırıyorlardı. Ben hemen oradan uzaklaştım. Yolda tanıdık bir polis gördüm. Bölgede bir cinayet işlendiğini söyledi. Sonra başka bir tanıdık polis ise ‘Artık burada çalışmayacaksınız! Yukarıdan böyle emir geldi’ dedi.

Ne olduğunu anlayamadan diğer kızlarla birlikte uzaklaştık. Çünkü önlerine geleni dövüyorlardı” şeklinde konuştu. Olayın ne olduğunu anlayamadığını belirten B. “Bu bölge terk edilmiş harabe bir yer. Evsizler, kağıt toplayıcıları herkes burada yaşıyor. Ama onları da dövüp uzaklaştırdılar. Mülteci bir çocuk vardı. Kağıt topluyordu. Türkçe bilmiyor. Polisler sorular sordular çocuk anlamadı. Daha sonra o çocuğu da jopladıklarını gördüm” diyerek yaşadıkları saldırı anını anlattı.

Geçtiğimiz haftalarda da Kızılay civarına üzerinde “Zina Günahtır, Fuhuş Haramdır” yazılı kartlar atılmıştı. B. olayların bağlantılı olup olmadığı konusunda bir fikri olmadığını ancak bölgede yaşamını sürdürmeye çalışan herkesin oradan bir anda ve şiddet kullanılarak tahliye edildiğini belirtti.

Saldırıyı yaşayan translar, birçok transın çalıştığı bölge yerleşim yerlerinin çok dışında böyle bir saldırı gerçekleşmiş olmasına bir anlam veremediklerini belirttiler.