Maltepe 3 no’lu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tekli hücrede kalmakta olan Azeri trans hükümlü F. H, yazdığı mektupta “Beni yalnızlıktan kurtarın” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Maltepe 3 no’lu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tekli hücrede kalan hükümlü F.H, psikolojisinin bozulduğunu belirterek, cezasını diğer eşcinsel arkadaşlarıya birlikte çekmek istiyor.

Umur Yedikardeş’in Cumhuriyet’te yer alan haberine göre, F.H, Adalet Bakanlığı’na yazdığı mektupta, erkeklerin bulunduğu cezaevinde kalmanın yanlış olduğunu belirterek, şu ifadelere yer veriyor: “Daha önce 1 no’lu cezaevinde eşcinsel arkadaşlarımla kalıyordum. Şimdi ise erkeklerin kaldığı bu cezaevinde hücredeyim ve kimsem yok.

“ Psikolojim bozuldu. Benim daha 30 yıl 6 ay cezam var. Bu cezamı burada tek başına yatmam mümkün değil. Beni trans kadın olarak erkek cezaevinde tutmaları yanlıştır.”

‘KÖPEK BAĞLASAN DURMAZ’

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’ne yazdığı mektupta ise H., yardım isteyerek durumun vehametini ortaya koyuyor. Bulunduğu yeri ‘köpek bağlasan durmaz’ cümlesi ile anlatan F., “Ben burada çok yalnızım. Konuşacak kimsem yok. Psikolojim tamamen bozuldu. Burası çok pis. Sosyalleşme imkanım hiç yok.

LGBTİ olmak suç değildir.” diyerek yardım istiyor. Azeri Trans, tecrit durumunun sona ermesini ve kalan cezasını LGBTİ‘lerle çekmek istiyor.