1 Kasım seçimleri öncesi seçmenlere daha kısa sürede ulaşabilmek için Ahmet Davutoğlu imzalı mektup hazırlayan AKP teşkilatı LGBTİ örgütlerini unutmadı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP'nin LGBTİ adaylarını hedef göstermiş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Onur Yürüyüşü için, "Maalesef özellikle hanım kardeşlerimizin bulunduğu bir yerde söylemekten haya ediyorum ama birileri bunu onur haline getiriyor" demesinin üzerinden çok geçmeden bu kaz AKP'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, LGBTİ'lerden özel mektupla oy istedi.



gzone.com.tr sitesinde yer alan habere göre, AKP tarafından hazırlanan ve PTT aracılığı ile gönderilen seçim mektupları LGBTİ örgütlerine de gönderildi. Gönderici kısmında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun imzasını taşıyan mektupların Türkiye’deki tüm STK ve derneklere ayrı ayrı gönderildiği ifade edildi.

Seçim beyannamesinde cinsel yönelim ayrımcılığı ve LGBTİ haklarına ilişkin hiçbir madde bulunmayan AKP’nin mektupları LGBTİ derneklerine "sehven göndermiş olabileceği" ifade ediliyor. Kaos GL ve İstanbul LGBTİ Derneği AKP’den mektup alan STK’lar arasında.



LGBTİ derneklerine özel olarak hazırlanmamış olduğu belli olan bu mektubun metninde, AKP'nin sivil toplum kuruluşlarının gelişmesine yaptıkları katkılar anlatılırken, derneklere hibe desteği verildiği gibi ifadeler de yer alıyor. Mektupların söz konusu kuruluşlara iletilmesi doğrultusunda adreslerin nasıl temin edildiği ise merak konusu.