Pakistan’ın ilk trans modeli Kami Sid transfobiye karşı tasarımcı Waqar J. Khan ve fotoğrafçı Haseeb Siddiqui ile birlikte çalıştığı bir moda çekimi gerçekleştirdi.
 
İngilizce olarak yayınlanan Pakistan merkezli The Express Tribune’e konuşan Kami, kendi tecrübelerini paylaşmış ve muhafazakâr bir toplumda trans bireylerin yaşadığı sorunları vurgulamıştı.


 
Sid,  “Ergenliğe girdiğimde benim gibi başka insanlar da olduğunu fark ettim. O zamana kadar zihinsel engelli olduğumu sanıyordum. Neyse ki, beni aydınlatacak trans bir bireyle tanıştım.”


 
Kami’nin fotoğraflarını kendi Instagram sayfasında paylaşan tasarımcı Waqar J. Khan, kullandığı #translivesmatter (Trans hayatlar önem taşır), #celebratingtransbeauty (Trans güzelliğini kutluyoruz), #transphobia (Transfobi), #breakingstereotypes (Basmakalıp fikirleri yıkıyoruz),  #fashionforcause (Amaç için moda) etiketleriyle çekimin amacını bir kez daha hatırlattı.
 
Sid’in trans bir model olarak görünürlüğü, transeksüel bireylerin gündelik hayatlarında karşılaştıkları şiddet ve önyargıya karşı meydan okuyan bir yere sahip.