Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin ‘20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Etkinlikleri’ kapsamında verdiği onur ödülleri sahiplerini buldu.



“FARKLILIKLARIMIZLA MÜCADELEYE DEVAM!”

Atlas Yanar'ın gazeteduvar.com.tr'de yer alan haberien göre, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Başkanı Buse Kılıçkaya, derneğin onuncu yılında, öldürülen translardan ve tüm trans hareketinden güç alarak mücadelenin sürdüğünü ifade etti.

“Biz bir adım attık, adımları peşimize taktık yürüyoruz” diyen Kılıçkaya şöyle konuştu, “Nefesimiz yettiği sürece yolumuza devam edeceğiz. Çünkü farklılıklarımız bütün ruhlara bir ses olacak bir nefes olacak. Farklılıklarımızla birlikte mücadelemize devam edeceğiz.

“YALNIZ KALMAMAK İSTİYORSANIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

Ayta Sözeri, Duvar okurları için verdiği kısa mesajda Alman ilahiyatçı Martin Niemöller’in ünlü sözünü hatırlattı, “Naziler komünistler için geldiğinde sesimi çıkarmadım çünkü komünist değildim. Sosyal demokratları içeri tıktıklarında sesimi çıkarmadım çünkü sosyal demokrat değildim. Sendikacılar için geldiler, bir şey söylemedim çünkü sendikacı değildim. Sonra Yahudiler için geldiler, sesimi çıkarmadım çünkü Yahudi değildim. Benim için geldiklerinde sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.”

Trans mücadelesinin tüm hak mücadeleleri içindeki önemini vurgulayan Sözeri, “Yalnız kalmamak istiyorsanız şu anda lütfen bizi yalnız bırakmayın” dedi. Bütün baskı ve nefret politikalarına karşı bir arada şarkı söylemeye devam edeceklerini belirten Sözeri, “Ne olursa olsun, aşk kazanacak” diye konuştu.

ANMA GÜNÜ 

Trans kadın Rita Hester, 20 Kasım 1998’de ABD’nin Boston şehrinde evinde öldürüldü. Dünya trans hakları hareketi Rita Hester cinayetini sembol haline getirerek her yılın 20 Kasım gününü Nefret Cinayeti Mağduru Transları Anma Günü olarak çeşitli etkinliklerle toplumun gündeminde tutmaya devam ediyor.