Polis, LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü ve basın açıklamasını engelledi. Onur Haftası Komitesi’nden yedi kişi gözaltına alındı. Almanya Federal Meclis üyesi Volker Beck ve Avrupa Parlamentosu vekili Terry Reintke gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bianet’in haberine göre; İstanbul’da Beyoğlu Tünel Meydanı’nda polis sıkıyönetim günlerini aratmayan bir uygulama sergiliyor.

İstanbul Valiliği’nin LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü ve basın açıklamasını ‘yasak’laması üzerine, Onur Haftası Komitesi’nin bugün yapılacak yürüyüşün formatını değiştirdiğini ve İstiklal Caddesi’nin her köşesine dağılacaklarını açıklamıştı.

Komite valiliğe saat 17.00’da Tünel Meydanı’nda basın açıklaması yapmak için başvurmuştu; ancak açıklama için bu istek “uygun görülmemişti”.

Saat 16:00’dan itbaren açıklama için seçilen Tünel Meydanı’nda polis gazetecilerin bile durmasına izin vermiyor. Polis her gazetecinin kimliğini kontrol ediyor ve meydana çıkmalarını engelleniyor.


AVRUPA PARLAMENTOSU VEKİLİ GÖZALTINA ALINDI

Onur Haftası Komitesi 16:50’de basın açıklaması yapmak için polisle son bir kez görüşme yaptı. Görüşmeden ise sonuç aınamadı. 

Meydana çıkmak isteyen aktivistler, polis tarafından darp edildi. 

Onur Haftası Komitesi'nden polisle görüşme yapan yedi kişi gözaltına alınırken Almanya Federal Meclis üyesi Volker Beck ve Avrupa Parlamentosu vekili Terry Reintke gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Reintke'nin iki yardımcısı Felix Banaszak ve Max Lucks da gözaltına alınanlar arasında.


POLİS SALDIRISI

Polis İstiklal Caddesi'nde ve ara sokaklarda ses çıkaran herkese gazla saldırıyor. İmam Adnan sokak gaz altında.

Saldırıyla birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındığı bildiriliyor.

Polis, Cihangir'de basın açıklaması yapan grubu da gözaltına aldı.

Polis, Mis Sokak'ta da saldırısına devam ederken gazeteci Metin Cihan'ı gözaltına aldı. Basın mensuplarına yönelik engellemeler sürüyor.



GÖKKUŞAĞI BAYYRAKLARI HER YERDE

Aktivistler, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) binalarına LGBTİ bayrakları astı.

HDK Binasına gökkuşağı bayrağı asılıp bildiri okunurken, alkışlayanlara polis gazla saldırdı.