Ankara sokaklarına “Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz faili de mef’ulü de öldürünüz” yazılı afişler asan Genç İslami Müdafaa grubu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusu öncesi Kaos GL, Pembe Hayat Dernekleri ile kitle örgütleri ve aktivistler basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada suç duyurusunun içeriği ve amacı belirtildikten sonra, “Hükumetin politikaları nedeniyle çoğalan nefret söylemi sadece televizyonda gazetelerde internet sitelerinde değil bizlerin evlerinde, sokakta her an saldırıya açık bir bir tehdit olarak karşılaşıyoruz” denildi.

Ankara sokaklarında LGBTİ’lerin öldürülmesi çağrısını içeren posterlerin derhal kaldırılması, olayın soruşturulması ve şiddete teşvik edenlerin ya da şiddet uygulayanların adalet önüne çıkarılması talep edildi.

Açıklamada LGBTİ’lerin güvenliğinin sağlanması gerektiği, LGBTİ’lerin anayasa’da cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına ve nefret suçlarına karşı korunması istendi. Nefret suçlarına karşı korumanın toplumsal barış için gerekli olduğu ifade edildi.

Basın açıklamasından sonra dernek avukatları suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletti. Suç duyurusu Genç İslami Müdafaa ve internet sağlayıcısı hakkında Suç İşlemeye Tahrik, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama suçundan dolayı cezalandırma istemi içeriyor.