Türkiye'nin tek lezbiyen arkadaşlık sitesi olan www.lezce.com "müstehcenlik" gerekçesi ile erişime engellendi.

Üyelik sistemiyle çalışan sitenin yöneticileri, “Ana sayfamızdaki kullanıcı adı ve şifre sayfasına bakılıp müstehcenlik şüphesi oluşamayacağına göre belli ki lezce isminden tahrik olunmuştur. Harflerden tahrik olan bir idare var karşımızda. Bu uygulamalar homofobiyi devlet eliyle cesaretlendiriyor” diyor.

bianet’ten Çiçek Tahaoğlu'na konuşan Lezce.com içerik danışmanı ve yöneticisi Erman Paçalı, kapatma kararıyla ilgili hiçbir muhatap bulamadıklarını ve idare mahkemesine yürütmenin durdurulması için dava açacaklarını söylüyor.

16 Temmuz 2008 tarihinden bu yana Kod Me Bilişim firması bünyesinde faaliyet gösteren web sitesi, 15.11.2015 tarihinde Bilgi Teknolojileri Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) idari tedbir kararıyla erişime engellendi.

5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele edilmesi Hakkında Kanun'a göre, web siteleri hakkında resen kapatma yapılabilmesi ve idari tedbir uygulanabilmesi için yayınlarda intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştırma, müstehcenlik, fuhuş ya da kumara yer ve imkan sağlama konusunda makul şüphe olması gerekiyor.

Paçalı, “Bununla ilgili şüphe oluşturabilecek bir içerik de barındırmıyoruz. Ancak şüphe ucu çok açık bir kavram. Bu sebeple sanıyoruz ki web sitesinin adına bakıp adından tahrik olan uzmanlar içeriği incelemeden şüpheye kapılıp siteleri kapatıyorlar” diyor.

Paçalı, TİB’le temas kurmaya çalıştıklarını ancak kapatma gerekçesi hakkında bile bilgi alamadıklarını kaydetti. (Bianet)