Eşcinsel çalışanına baskı uygulayarak istifaya zorlayan Uluslararası GAP şirketine açılan davanın 2. duruşması dün Çağlayan adliyesinde görüldü.

İstifaya zorlanan çalışan için kampanya başlatan İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, birçok kadın ve lgbti kurumunun imza attığı açıklamada  “Şirket değerleri içinde ‘ayrımcılık karşıtı’ olmayı çalışanlarına ve müşterilerine karşı benimsemiş görünen bu firma; eşcinsel çalışanına karşı gösterdiği bu tutum ile şirket değerlerinin kâğıt üzerinde kaldığını gösterdi. Mücadelemiz, ötekileştiren ve ezen sömürü düzeninin bütününe karşıdır” dedi.

GAP şirketine açılan davada mobinge uğrayan çalışanın savunmasını ise Av. Eren Keskin yaptı.

SENDİKALAR DAHİ SÖZ KONUSU HOMOFOBİ OLDUĞUNDA SESSİZ”

Dava sonrası açıklama yapan İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Yerel Yönetimler sorumlusu Ejder Narsap ise sendikaların tutumunu eleştirerek, “ Homofobi ve Transfobi ne yazık ki yaygın ve toplumsal bir olgu. Sınıf sendikacılığı yaptığını iddia eden sendikalar dahi söz konusu homofobi olduğunda sessiz kalıyorlar. Başlattığımız kampanyanın duyurusunu birçok sendika ile paylaştık. Fakat bir dönüş gerçekleşmedi“ dedi.

LGBTİ haklarının sendikal haklar olduğunu belirten Narsap, eşcinsel çalışanlara yönelik mobing uygulamalarının takipçisi olacaklarını belirtti.

Dava yeni şahitlerin dinlenmesi için 19 Ekim tarihine ertelendi. (Demokrat Haber)