10 Nisan'da Diyarbakır’da düzenlenmesi planlanan “Devlet Şiddetine Karşı Özerl Mücadele Alanları ve LGBTİ Hareketi” paneli, homofobi/transfobi içeren tepki ve tehditler nedeniyle iptal edilmişti. 

KeSKeSoR Amed LGBTİ, bugün bir basın açıklaması yayınlayarak, panelin engellenmesine neden olan 'Hizbul-kontra' olarak niteledikleri grubun LGBTİ'lerin birlikte hareket ettiği sürece amacına ulaşamayacağını ifade etti. 

Örgüt, Kürt coğrafyasında yaşananların görmezden gelindiği eleştirilerine karşı 'özdeşleşmiş iktidar ilişkilerine karşı çok odaklı bir mücadeleyi' savunduğunu belirtti ve ekledi: "Pozantı’da, Karaman’da çocuklar tecavüze uğrarken seyirci kalanların, etkinliğimizden rahatsız olmaları mücadelemizin ne kadar haklı ve elzem olduğunun kanıtıdır."

KeSKeSoR Amed LGBTİ, bugün bir basın açıklaması yayınlayarak, “Devlet Şiddetine Karşı Özerl Mücadele Alanları ve LGBTİ Hareketi” başlıklı paneli can güvenliği tehlikesine karşı erteleme zorunda kaldıklarını açıkladı.

KeSKeSor, panelin engellenmesine neden olan ‘Hizbul-kontra’ olarak niteledikleri oluşumun LGBTİ bireylerin kamusal alanda görünür olmalarını engelleyemeyeceklerini belirtti. LGBTİ örgütün, “Kürdün derdine sapıklar mı çözüm sunacak?” dövizlerine cevabı ise “Devlet tahakkümü, milliyetçilik, militarizm, cinsiyetçilik, heteroseksizm ve hatta türcülük arasında birbiriyle adeta özdeşleşmiş iktidar ilişkileri olduğu gerçeğiyle çok odaklı bir mücadeleyi savunuyoruz” oldu.

“Gerekçesi ne olursa olsun nefret söylemi üreterek devlet mantığıyla inkarcı bir tavır sergilemek İslam’a değil, siyasi ranta hizmet etmektedir” değerlendirmesinin yapıldığı metinde, demokrasinin herkesin aktif katılımıyla mümkün olabileceği hatırlatıldı.

“POZANTI’DA KARAMAN’DA ÇOCUKLAR TECAVÜZE UĞRARKEN…”

LGBTİ’lerin demokratikleşme sürecinin bir bileşeni olduğunun belirtildiği açıklamada, “Baskı, zulüm ahlaksa biz ahlaksızız! diyen LGBTİ’lerin Kürdistan ve Türkiye halklarının maruz bırakıldığı zulme karşı oldukları için” HDK içinde aktif siyaset ürettikleri ifade edildi.

Ortak mücadele çağrısının yapıldığı bildiride son dönemdeki cinsel istismar vakalarına işaret edilerek, “Toplu tecavüzlere, ahlaki olarak çökmüş kurumların yolsuzluklarına, katledilen bedenler çıplak teşhir edilirken, çocuklar katledilirken, çocuklar Pozantı’da, Karaman’da tecavüze uğrarken, ses çıkarmayan, seyirci kalan, vicdani olarak herhangi bir sorumluluk hissetmeyen kurumların, düzenlemek istediğimiz etkinlikten rahatsız olmaları mücadelemizin ne kadar haklı ve elzem olduğunun kanıtıdır” denildi.

Basın açıklamasının tamamını ZETE’den okuyabilirsiniz.