Tiyatro Topluluğu Mek'an'ın 'Kadınlar Aşklar Şarkılar' adlı oyununun Ege Üniversitesi bünyesindeki gösterimi, afişin üzerinde 'Seks işçilerine indirimlidir' ibaresi gerekçe gösterilerek iptal edildi. Kaos GL'nin haberine göre, söz konusu sansürün ardından oyunun 3 Mart'ta Ege Üniversitesi Konak Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılması planlanan gösterimi Fuar İzmir Sanat Merkezi’ne alındı. 

Dünya Seks İşçileri Günü dolayısıyla 3 Mart’ta Konak AKM’de gösterilmesi planlanan Şâmil Yılmaz'ın kaleme aldığı ve tüm karakterlerini Ahmet Melih Yılmaz'ın sahneye taşıdığı 'Kadınlar, Aşklar, Şarkılar'; trans kadınların çocukluklarına, aşklarına ve ölümlerine adanmış tek kişilik fakat çok sesli bir oyun.

Oyun ekibi, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Geçen sezon sonunda 'Kadınlar Aşklar Şarkılar'ı İstanbul ve Ankara için bitirirken İzmirli seyirciye verdiğimiz bir söz vardı. Oyunu İzmir'de de oynayacaktık. Geçtiğimiz ay, İzmir turnelerimizi organize eden arkadaşlarımız (Kat-Art), 3 Mart tarihi için Konak AKM'den gün almış, hatta afişleme ve sosyal medya duyuru çalışmalarına başlamışlardı. 

Fakat ne yazık ki, afişteki 'Seks işçilerine indirimlidir' ibaresi yüzünden AKM yönetimi "Bu oyuna kimler gelecek?" sorusu eşliğinde (arada oyunun 'konusuna da' bakmışlar tabii) oyunun gösterimini yapamayacağımızı duyurdular. Kat-Art'taki arkadaşlar da mecburen oyunu yine aynı tarihte İzmir Fuar Sanat'a taşımak zorunda kaldılar.

Elimizde olmayan ve açıkça 'konjonktürel' bu değişiklik yüzünden özür dileyecek değiliz, ama yine de bu açıklamayı yapmak gerekiyordu.

3 Mart Perşembe, Fuar İzmir Sanat Merkezi'nde görüşmek üzere.”

KADINLAR AŞKLAR ŞARKILAR

“Tüm sesler, hikâyelerini doğrudan seyirciye anlatırlar. Fakat seyirci, alıştığımız seyirci değildir artık. Adı aşkla, arayışla, özlemle ve ölümle iç içe geçmiştir şimdi. Her kadın, ölüme doğru yol alırken, varlığı seyircide somutlaşmış bu belirsiz kişiye doğru seslenir. Aşkların, ölümlerin, arayışların asıl muhatabı bu belirsiz kişidir çünkü: Belki bin yıldır burdayız biz...”