İstanbul'da özel bir hastanede çalışan H. isimli doktorun, ameliyat ettiği M.K isimli trans kadına cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi.

DİHA'nın haberine göre İstanbul'da özel bir hastanede çalışan H. isimli doktorun cinsel tacizine uğradığını savunan M.K isimli trans kadın, avukatı Eren Keskin ile birlikte İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Aralık ayında özel bir hastanede geçirdiği ameliyat sonrası doktoru H.Ö tarafından saldırıya uğrayan M.K  doktorun daha önce de ameliyat ettiği transları taciz ettiğini söyledi.

Doktorun ameliyattan sonra, 'Seni ben kadın yaptım. İlk benimle olacaksın' diyerek kendisine saldırdığını savunan M.K saldırıya karşı direndiği için  kendisine "Beni bir daha arama. Benimle birlikte olmadın. Git başka doktor bul" dendiğini söyledi.

M.K tedavi olmak için doktor bulamadığını belirterek, 'Psikolojim bozuldu. İntihar etmeyi bile düşündüm. Böyle yaşamak istemiyorum' dedi.

M.K'nin avukatı Eren Keskin ise, tacizle ilgili raporları olduğunu ve suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, durumu İstanbul Tabip Odası'na da bildireceklerini söyledi.