Rojava'da IŞİD'de karşı Kürt güçleriyle birlikte savaşan bir grup uluslararası gönüllü ilk LBGT bireyi askeri birliğini kurdu.

Birliğin adı, Quees Insurrection and Liberation Army (Eşcinsel Diriliş ve Kurtuluş Ordusu-TQILA). Yeni birlik oluşumunu, anarşist bir örgüt olan Uluslararası Devrimci Halk Gerilla Güçleri (IRPGF) Pazartesi günü duyurdu.

‘Geri çekilin bu ibneler faşist öldürür’ sloganıyla kuruluşunu duyuran örgüt, Rakka’da gökkuşağı bayrağının yanında Uluslararası Devrimci Halk Gerilla Güçleri’nin de bayrağını dalgalandıracaklarını açıkladı.

‘Rojava modelinin Ortadaoğu’ya demokrasi getirecek’ ifadelerinin kullanıldığı duyuruda, ”Kürtlerin yaratmayı umduğu bir Rojava devrimi var. Ortadoğu’da bu bütün halkları kapsar, teokrasi ve otokrasiye karşıdır. Kürtlerin modeli bölgeye demokrasi getirecek” denildi.

Grup tarafından tweeter'da yapılan açıklamaya göre, grup üyeleri amacı cinsiyet ikiliğini kırmak ve kadın devrimi yanında daha geniş kapsamlı toplumsal cinsiyet ve cinsel devrimi ileriye taşımak.

TQILA askeri birliğinde kaç kişinin yer aldığı ve kaçının LBGT üyelerinden oluştuğu bilinmiyor. Newsweek'e konuşan TQILA sözcüsü Heval Rojhilat, güvenlik nedeniyle sayılara dair bilgi vermeyeceklerini söyledi.

Rojhilat, üyelerinin çoğunluğunun LBGT bireyi olduğunu ekledi.

IŞİD'E GÖRE EŞCİNSELLĞİN CEZASI ÖLÜM

IŞİD'in şeriat mahkemeleri eşcinselliğin idamı gerektiren bir suç olduğunu ilan etmişti.

2016 yılında ağırlıklı olarak LBGT'lilerin gittiği Orlando'daki bir gece kulübüne yapılan saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmiş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Topluluktan herhangi biri IŞİD'in eline geçtiğinde, örgüt kişinin adres defterinden yola çıkarak eşcinsel olabilecek kişilerin peşine düşüyor, İŞİD'in eline düşmüş verdikleri bilgilere göre. Son üç yıl boyunca IŞİD'in denetimindeki bölgelerde onlarca LBGT öldürüldü, pek çoğu yerlerini terk etmek zorunda kaldı.

(Kaynak: KRD News- Newsweek)