Geçtiğimiz günlerde gökkuşağı bayrağı yakan Ermeni Sosyalist Hareketi lideri Robert Aharonyan’ın erkeklerle seks için iletişime geçtiği sosyal medyaya yüklenen bir videoyla açığa çıktı. Pembe Ermenistan, “İsterse psiko-sosyal destek veririz” dedi.

Ermenistan’daki siyasi parti Ermeni Sosyalist Hareketi’nin homofobik açıklamalarıyla gündeme gelen lideri Robert Aharonyan’ın bir gey partner sitesinde eşcinsel erkeklerle seks için iletişime geçtiğini gösteren video yayınlandı.

Kaos GL’den Yıldız Tar’ın haberine göre, videonun ortaya çıkmasının ardından Ermenistan’da LGBTİ hakları için mücadele eden Pembe Ermenistan (PINK Armenia) örgütü de yazılı bir açıklama yaparak, “Robert Aharonyan’a dönük saldırılardan kaçınma uyarısı yapıyoruz” dedi:

“Kendinden nefret eden bir grup homofobik insan LGBT’lere dönük saldırgan tutumlar gösterse de, bu durumun suçlusu onlar değildir. Suçlamamız gereken LGBT’lere dönük olumsuz tutumları besleyen ve yeniden üreten toplumsal yapıdır.

“Aharonyan’ın güncel durumdaki savunmasızlığını göz önüne alarak kendisine Pembe Ermenistan olarak desteğimizi iletiyoruz. Aynı şekilde istediği taktirde kendisine psiko-sosyal destek vermekten de geri durmayacağımızı ilan ediyoruz.”

AHORANYAN’IN CİNSİYETÇİ VE HOMOFOBİK SÖYLEMİ   

Homofobik siyasetçi Aharonyan sıklıkla basına Ermenistan’daki LGBTİ toplumunu hedef alan demeçleriyle biliniyor. 2013’de Ermenistan Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan Aharonyan en son 6 Kasım 2015’de Avrupa Birliği Delegasyon ofisi önünde birkaç genç adamla birlikte LGBT bayrağını yakmasıyla gündeme gelmişti.

Aharonian ayrıca, Cumhurbaşkanlığına adaylığı sırasında, ülkede görülen bir erkek şiddeti davasında mağdur kadına destek olan Women's Resource Center of Armenia direktörü Lara Aharonian’a (soyisim benzerliği) da “Ermeni aile yapısını bozmayın, ülkenize geri dönün” demesiyle tepki toplamıştı.