“Bizler Gökkuşağıyız” diyerek seçim kampanyasının ana başlıklarından birini LGBTİ hakları olarak belirleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) yüzde 10 seçim barajını geçti. Büyük bir başarıya imza atarak yüzde 13 oranını yakalayan ve parlamentoya 80 milletvekili yollayacak olan HDP’nin bu başarısını Merkez Yürütme Kurulu Üyesi, LGBTİ aktivisti Cihan Erdal KaosGL.org’dan Yıldız Tar'a değerlendirdi.

“EŞCİNSEL VE TRANS HAKLARINI SAVUNAN BİR PARTİ OYLARINI ARTTIRDI”

HDP’nin başarısında, parti ve yine aynı şekilde Halkların Demokratik Kongresi (HDK) içerisinde yer alan LGBTİ oluşumları ve aktivistlerinin de büyük payı olduğunu hatırlatan Erdal, “Açık bir şekilde LGBTİ haklarını savunan, seçim programında ayrı bir başlıkla çok detaylı bir şekilde LGBTİ eşitlik ve özgürlüğünü öneren, bunu da her yerde ilan eden bir siyasi parti oylarını arttırdı, barajı yıktı geçti” dedi.

“BİZLER KAZANDIK, GÖKKUŞAĞI KAZANDI!”

Eşcinsel ve trans haklarını savunmanın oy kaybettirmediğini bir kez daha gösterdiklerini belirten Erdal seçim sonrası sürece ilişkin şöyle konuştu:

“Bundan sonra mecliste LGBTİ aktivisti gibi çalışacak, LGBTİ haklarını amasız savunacak 80 milletvekilimiz var. Seçim öncesinde 550 milletvekili adayımız için söylediğimizi şimdi 80 milletvekilimiz için gönül rahatlığıyla söylüyoruz. Bizler kazandık, gökkuşağı kazandı!

“DİYARBAKIR KARA PROPAGANDALARA GEREKEN CEVABI VERDİ”

“Özellikle son bir haftalık süreçte partimiz LGBTİ haklarını savunduğu için hedef gösterildi, homofobik nefret söylemlerine maruz kaldı. Aynı şekilde Ermeni Soykırımı konusundaki duruşumuz, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ilişkin açıklamalarımız da kara propaganda aracına dönüştürüldü. Özellikle Diyarbakır’da imzasız bildiriler dağıttılar. Ancak Diyarbakır yüzde 80 oyla gereken cevabı verdi. ‘Biz sizin yalan ve hilelerinizi kabul etmiyoruz’ dedi.”