Veli Kaan Atilla'nın, mesai sırasında kendisine karşı kullanılan eşcinsel”, “Alevi-Ajan” suçlamaları üzerine açtığı dava sonuçlandı.

Dünyanın önde gelen hava savunma ve uzay şirketi European Aeronautic Defence and Space Company’nin (EADS) Ankara Temsilciliği’nde bir yıl kadar görev yapan Veli Kaan Atilla, şirketin irtibat bürosu temsilcisi Michel Barrault’un mesai sırasında alkol aldığı sırada kendisine karşı kullandığı “eşcinsel”, “Alevi-Ajan” suçlaması üzerine dava açmıştı.

Atilla, bu psikolojik baskıların ardından işten çıkarıldı. Kendisine yapılan baskıların etkisiyle mide tümörü olduğunu, kulak rahatsızlığı yaşadığını ve psikolojik tedavi gördüğünü belirten Atilla’nın Ankara 15’inci İş Mahkemesi’nde Barrault aleyhine açtığı 50 bin TL’lik tazminat davası sonuçlandı.

Hâkim Ali Şahin, davanın Barrault aleyhine açılmış olmasına karşın asıl sorumlunun Fransız şirketi olduğunu belirterek Fransız şirketi “mobbing” uyguladığı gerekçesiyle 20 bin TL manevi tazminat ile tüm mahkeme ve avukatlık giderlerini ödemeye mahkûm etti. HABER TÜRK

İlgili Haber: Eşcinsellere 'uzayda' bile rahat yok!