Feminist, trans aktivist, oyuncu, Taraf gazetesi ve KaosGL.org yazarı Esmeray, bugün akşam saatlerinde Beyoğlu’nda kimliği belirsiz iki kişi tarafından tehdit edildi.

"BÖYLE YAZARSAN SONUN HİÇ İYİ OLMAZ"

Esmeray, İstiklal Caddesi girişinde iki kişinin yolunu kesip “Bir daha devleti eleştiren yazılar yazarsan sonun hiç iyi olmaz” dediğini belirtti. Yaşadıklarını KaosGL.org’a şu sözlerle anlattı:

“Doktora gitmiştim. Doktor çıkışı Taksim’e yürürken meydandan girişte uzun boylu, iyi giyimli iki kişi yaklaştı. Adres soracaklar ya da oyunumla ilgili bir şey soracaklar sandım. Parmağını kaldırıp ‘Devlete saldıracak yazılar bir daha yazma, senin için hiç iyi olmaz’ dediler. Hemen ardından yanımdan ayrıldılar neye uğradığımı şaşırdım.”

"DAHA ÇOK YAZACAĞIM"


Esmeray, toplumsal kutuplaşmanın arttığını ve bütün toplumun nefessiz bırakılmaya çalışıldığını vurgulayarak, “Daha fazla yazmaya devam edeceğim. Bu tarz tacizlerden mi korkacağım” dedi ve ekledi:

“20 yıldır bu mücadelenin içindeyim, bu kadar nefessiz kaldığımı bilmiyorum. Toplumsal olarak ölülere ve tehditlere alıştık. Kendi adıma ölümlere alışmama mücadelesi vermeye çalışıyorum. Farklı kutuplardaki insanlar, ölümlere sevinir hale geldi. Bu kötü bir durum.”