Eşcinsel olduğu için babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız davasının ertelenen duruşması bugün görülecek. Davanın 21. duruşması 1 dakika sürmüştü.

Duruşma, bugün İstanbul Anadolu Adliyesi’nde saat 09.00’da görülecek.

Duruşma öncesi sosyal medyada #AhmetYıldızaAdalet eylemi yapıldı.

Ahmet Yıldız’ın eşcinsel olduğu için babası tarafından 2008 yılında öldürülmesinin ardından açılan davanın 22. Duruşması bugün (5 Nisan) Kartal 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Davanın 21. duruşması Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.

Toplamda bir dakika süren duruşmada mahkeme heyetine “Eşcinsellerin katilleri niye geç yakalanıyor” diye sorulduğunda, sanık olmadığı için davanın yürütülmediği iddia söylenmişti.

Başbakanlık Bilgi İletişim Merkezi’ne (BİMER) LGBTİ aktivisti Rosida Koyuncu tarafından bu yıl yapılan başvuruya İstanbul Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nden Yahya Yıldız’ın kırmızı bültenle aranmaya devam edildiği, yakalanması için ‘titizlikle’ ve ‘kapsamlı’ bir şekilde çalışmaların sürdüğü yanıtı gelmişti.

Çalışmalar ‘titizlikle’ sürerken cinayetin ardından 8 yıl geçmesine, dava süreci 7 yıldır devam etmesine rağmen Ahmet Yıldız’ı eşcinsel olduğu için öldüren baba Yahya Yıldız henüz bulunamadı. Yahya Yıldız hakkında kırmızı bültenle arama emrinin infazı bekleniyor. Konuyla ilgili Mahkeme ile Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü arasındaki yazışmalar da devam ediyor.

DURUŞMA ÖNCESİ SOSYAL MEDYA EYLEMİ

22. duruşma öncesi Ahmet Yıldız’ın katil babasının yakalanması için kampanya başlatan Hêvî LGBTİ Dayanışma Derneği dün akşam 21.00’den itibaren sosyal medyada #AhmetYıldızaAdalet hashtag’iyle eyleme çağırdı.

Derneğin imza kampanyası da devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Yıldız, babası Yahya Yıldız tarafından öldürülmeden önce ailesinden ölüm tehditleri aldığını savcılığa bildiren Ahmet Yıldız için yetkili kurumlar tarafından bir önlem alınmamıştı.

Ahmet Yıldız, 2008’de öldürüldüğünde henüz 26 yaşındaydı. Medya, İngiltere’deki Independent gazetesinin olayı “Türkiye’deki ilk eşcinsel töre cinayeti mi?” başlığıyla duyurması üzerine konuyu gündeme getirdi. Ahmet Yıldız’ın hayatı, 2011 yılında Zenne filmiyle beyaz perdeye taşındı.