5 Temmuz 2008 tarihinde İstanbul Üsküdar’da babası tarafından eşcinsel olduğu için öldürülen Ahmet Yıldız davası üzerinden tam 7 yıl geçti.
 
8 Eylül 2009’da açılan Ahmet Yıldız cinayeti davası, Türkiye’de ilk defa “eşcinsel namus cinayeti” kavramını resmiyete taşıdı. Tek sanık olarak yargılanan baba hala bulunamadığı için, 7 yıldır devam eden duruşmalarda sanık sandalyesi hep boş kaldı.
 
23’ÜNCÜ DURUŞMA 8 EYLÜL’DE
 
5 Nisan Salı günü Kartal 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22’incisi görülen duruşma 30 saniyeden kısa sürmüştü. Katil baba hâlâ bulunamadığı için dava 8 Eylül’e ertelenmişti.
 
Hak, Eşitlik ve Varoluş İçin (Hevi) LGBTİ Dayanışma Derneği’nin babanın yakalanması ve adaletin yerini bulması için yürüttüğü imza ve bilgi edinme kampanyası dikkate alınmadı.
 

 
Hak, Eşitlik ve Varoluş İçin LGBTİ Dayanışma Derneği, sosyal medya hesaplarından 8 Eylül’de görülecek duruşma için dayanışma çağrısında bulundu.
 
Hevi LGBTİ Dayanışma Derneği’nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre; 7-8 Eylül 2016, Saat 21.00’da sosyal medya twitter üzerinden #AhmetYıldızaAdalet #JusticeForAhmetYildiz hashtag’i ile beraber kısa video ile bir kampanya başlatılacak, 8 Eylül 2016 Perşembe günü duruşma sonrası da Kartal Anadolu Adliyesinde basın açıklaması yapılacak. (Giray Poyraz / Demokrat Haber)