Hevi LGBTİ derneği eşcinsel olduğu için babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız’a adalet talebiyle kampanya başlattı.

Ahmet Yıldız, 15 Temmuz 2008'de babası tarafından Üsküdar’da eşcinsel olduğu için katledilmişti. 8 Eylül 2009 tarihinde açılan Ahmet Yıldız cinayeti davası Türkiye’de ilk defa “eşcinsel namus cinayeti” kavramını resmiyete taşıdı. Tek sanık olarak yargılanan, Interpol tarafından arama kararı da olan baba hala bulunamadığı için, 6 yıldır devam eden duruşmalarda sanık sandalyesi hep boş kaldı.

15 Şubat 2016'da başlatılan "Ahmet Yıldız'a Adalet, Katil Baba Bulunsun" kampanyası duruşmanın yapılacağı 5 Nisan 2016 gününe kadar sürecek.

Kampanyanın ilk aşamasında üzerinden imza kampanyası başlatıldı. Binlerce kişinin imzaladığı kampanyada ilk hedef 5 bin kişiye ulaşmak.

İmza kampanyasında Ahmet Yıldız’ın arkadaşları ve sevenleri yorumlar yaparak, adaletin tez zamanda sağlanmasını ve katil baba Yahya Yıldız’ın bulunmasını istedi.

Ahmet Yıldız’ın arkadaşlarından Çisem Neval, "Kıymış öz baban sana… Öz baban! Bulunur dedim, ne kadar zor olabilirdi ki bulunması.. Yurtdışına kaçtığını okudum. Kaçsın dedim. Nereye kadar kaçabilirdi ki…” diye yazdı.

BİMER’E DİLEKÇE YAZILDI

”Ahmet Yıldız’a Adalet” kampanyasının ikinci aşaması olan ‘BİMER’e dilekçe yazma‘ kampanyasında katil babanın bulunması için Başbakanlık İletişim Merkezi’ne yazılan dilekçelere yetkililer tarafından geri dönüş yapılmaya başlandı. Ancak, ”müracaatınız anılan yasa kapsamına girmediğinden yapılacak herhangi bir husus bulunmamaktadır” yanıtı verildi.

Üçüncü aşamada 26 Mart 2016 Cumartesi günü “Toplumsal Şiddet ve Duyarsızlık” konulu bir panel düzenlenecek.

Dördüncü ve son aşamada ise Hevi LGBTİ tarafından 5 Nisan 2016 günü Kartal Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 9.00’da görülecek duruşmada bir bası açıklaması yapılacak.

Yetkililerin Ahmet Yıldız’ın katili Yahya Yıldız’ın bulunması için bir çaba göstermediğini ve davayı oyaladığını söyleyen Hevi LGBTİ gönüllüsü Avdil Kaya, ”Herkesin bu kampanyaya destek olması gerekir. Katil Yahya Yıldız’ın devlet tarafından korunması yeni nefret cinayetlerine teşvik edecektir” diyor. (Giray Poyraz / Demokrat haber)