2014’ten bu yana hapishanede olan LGBTİ’lerle ve ihtiyacı olan translarla dayanışan Dilek İnce Giysi Bankası bu ay da hazırladığı kıyafet kolilerini ihtiyaç sahiplerine yolladı.

Her iki ayda bir ihtiyaç sahibi olan translar için hazırlanan kıyafetler bu ay yaklaşık olarak 70 ihtiyaç sahibine gönderildi.

Eryaman sürecinde çetelere karşı yürüttüğü mücadele sırasından öldürülen Dilek İnce anısına kurulan Dilek İnce Giysi Bankası ihtiyacı olan translarla dayanışmaya devam ediyor.

Bu ay İstanbul, Rize, Bolu, Eskişehir, Antalya, Adana ve Samsun gibi farklı şehirlerden yaklaşık 70 ihtiyaç sahibine kıyafetler gönderildi.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği bünyesinde kurulan giysi bankası translarla mektuplaşarak ihtiyaçlar doğrultusunda kıyafetler göndermeye devam ediyor.

Aynı zamanda Dilek İnce Giysi Bankası aracılığı ile yaşadıkları hak ihlallerini mektuplarında ileten mahpuslara yönelik hukuki destek de veriliyor. Mahpuslar kendi aralarında haberleşerek Dilek İnce Giysi Bankası’na ulaşıyor.

Bu sayede giysi bankası, her 2 ayda bir ihtiyaç sahibi olan yeni mahpuslara ulaşıyor. Koli gönderilen mahpuslar arasında yabancı uyruklu olan LGBTİ’ler de bulunuyor.

Dilek İnce Giysi Bankası’na temiz ve kullanılabilir durumda olan büyük numaralı kadın ayakkabıları, büyük beden kadın kıyafetleri ve iç çamaşırları ileterek dayanışmaya katılabilirsiniz.

(Kaynak: Pembe Hayat)