Belçika, cinsiyet ayrımcılığına karşı yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Dünyada bazı işletmelerde yer alan ‘cinsiyetsiz tuvalet’ uygulaması, bu kez Belçika’nın Flaman Parlamentosu’na geliyor. Flaman yönetimi, trans bireylere yönelik ayrımcılığı önlemek amacıyla, Flaman Parlamentosu’ndaki tuvaletlerde yer alan ‘ kadın ’ ve ‘erkek’ gibi tanımlamaları kaldıracak. Yönetim böylece, 'kadın-erkek' ayrımını önlemek amacıyla ‘nötr cinsiyet’ uygulamasına geçmeyi amaçlıyor.

İŞ İLANLARINDA ‘CİNSİYET’ BÖLÜMÜ KALDIRILACAK    

Eşit haklardan sorumlu bakan Liesbeth Homans, bu nedenle resmi iş ilanlarında cinsiyet bölümünün kaldırılacağını açıklamıştı. Cinsiyetsiz tuvalet de Bakan Homans’ın önerisi. Değişikliğe gerekçe olarak, transseksüel ve travestilerin tuvaletlerde yaşadığı sorunlar gösteriliyor. İlk uygulama, kısa süre içinde Flaman Parlamentosu’nda başlayacak.

"YANLIŞ TUVALETTESİNİZ" UYARISI GELİYOR

Tuvalet girişlerinde, tuvaletin herkes tarafından kullanılabileceğini belirten bir işaret yer alacak. Eşcinsel hakları savunucusu Çavaria’nın sözcüsü, “Transseksüel ya da travestiler tuvalete girdiklerinde, oradaki diğer kişiler tarafından yanlış tuvalette oldukları konusunda uyarılıyorlar. Bu da oldukça acı verici” şeklinde konuştu.

Flaman Bakan Homans, cinsiyet ayrımına son vermek amacıyla daha da ileri gideceğini söylüyor. (BBC Türkçe)