Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği'nin bugün FSM Bulvarı'nda gerçekleştirmeyi planladığı, kamuoyuna duyurulmasıyla birlikte homofobiklerin hedefi haline de gelen "1. Bursa LGBTİ Onur Yürüşü" iptal edildi.

; konuyla ilgili Bursa Hayatın Renkleri ve Özgürlük Derneği'nden yapılan açıklamada, "Bazı muhalif grupların yürüyüşümüzü, basın açıklaması ve tehtidlerle örgütlenerek proveke edeceğini alenen duyurması, yeterli güvenlik önlemlerinin alınamaması sebebiyle yürüyüşümüz; katılımcıların can güvenliği açısından iptal edilmiştir," denildi.

Açıklamada, aynı tarih ve saatlerde Nilüfer Dernekler Yerleşkesi'nde basın açıklaması ve durum değerlendirmesinin yapılacağı belirtildi.

"VALİ BEY'E SEVGİLER"

"Tepkiler karşısında yılmıyoruz. Destek olacak tüm dostları basın açıklamasına bekliyoruz. Mevcut örgütlülüğümüzün yitirilmemesi gerekmektedir," denilen açıklamada ayrıca "Vali bey'e sevgiler" ifadeleri kullanıldı.

Basın açıklamasının saat 17.30'da yapılacağı duyuruldu. Yürüyüşe Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun izin vermediği bildirildi.