Giray Poyraz / Demokrat Haber

Ankara'da jinekolog doktor C. G., muayenesine gelen transseksüel hastasını sosyal medya üzerinden fotoğrafını yayınlayarak teşhir ederken, altına da “Millet kapısının önünde kedi yavrusu bulur, bizim kapının önünde bunu buldum. İçimdeki insan sevgisi nedeniyle baktım tabi” şeklinde transfobik açıklamalar yazdı.



SOSYAL MEDYA DUYARSIZ KALMADI

Transfobik sözler sarf eden C. G.'ye sosyal medya üzerinden birçok kesim tepki göstererek; homofobinin hastalık olduğunu belirtti ve C. G.'in derhal meslekten men edilerek, tedavi edilmesini istedi.

“NE ÇİRKEFMİŞSİNİZ BE!”

Yaptığı teşhir ve transfobik sözlerin sosyal medya üzerinden tepki çekmesi üzerine C. G. bu defa şöyle yazdı:

''Facebook ne düşünüyorsun diye soruyor, Türkiye'de gördüğümün çok üzerinde eşcinsel olduğunu ve bunları onaylayan, sempati duyan, pozitif ayrımcılığı hak ettiklerine inanan insanlar olduğunu düşünüyorum. Ve tüm bu insanların eşcinsel sevicilik maskesi altında pozitif ayrımcılık istediklerini düşünüyorum. Şimdilik eşcinsel paylaşımını kaldırdım. O da ben rahatsız olduğum için değil beni seven, anlayan ve düşünen arkadaşlarım aleyhime başlatılan kampanyadan rahatsız olup beni korumak için gereksiz bir çaba içine girmelerini istemiyorum. En çok güldüğüm de Ulusal Af Örgütünden aradılar abi. Ben de affettim onları. İlerleyen süreçte bu tercihteki arkadaşların tavrına bakarak onlara pozitif ayrımcılığın en güzel örneklerini sunmaktan geri kalmayacağım. Ne çirkefmişsiniz be.''



HAKARET DAVASI YOLDA

LGBTİ aktivistleri, Ankara Tabip Odası’na bağlı özel hekimlik yapan 'Kadın doğum uzmanı-Jinekolog' C. G.'nin transfobik sözleri ve yaptığı teşhir, tıp meslek etiğine sığmadığı için meslekten men edilmesini istedi, ayrıca hakkında suç duyurusunda bulunulmasını dile getirdi.

TABİP ODASI’NDAN DUYARLI AÇIKLAMA

“Örgütümüz hekimlik meslek etiği gereği sağlık hizmetlerinden tüm yurttaşlarımızın eşit ve ayrımsız biçimde yararlanması gerektiğini savunur” diyen Ankara Tabip Odası da twitter üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

“Değerli takipçilerimiz; bir meslektaşımız hakkında sosyal medya üzerinden meslek örgütümüze yönelttiğiniz sorulara cevaben, örgütümüz hekimlik meslek etiği gereği sağlık hizmetlerinden tüm yurttaşlarımızın eşit ve ayrımsız biçimde yararlanması gerektiğini savunur.

Hasta-hekim ilişkisinin mahremiyetini ve kişisel sağlık verilerinin güvenliğini zedeleyen paylaşımlar etik ihlalidir. Söz konusu paylaşımlar tarafımızca da kayıt altına alınmış olup Yönetim Kurulumuzca gerekli ön inceleme ve değerlendirme yapılacaktır.”