Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan, Onur Yürüyüşü’ne ilişkin Alperen Ocakları’nın facebook sayfasından açıklama yaptı.

İstanbul Valiliği’ne teşekkür eden Aslan,  “Duyarlılık göstererek izin ermeyen İstanbul Valiliğimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Açıklamanın ilgili kısmı ise şöyle:

Yine ülkemizde milletimizin manevi değerlerini yok sayarak LGBT adı verilen ahlaktan nasiplenmemiş, edep yoksunu kişilerin bayram gününü hedef alarak yapmak istediği ismine ‘onur yürüyüşü’ denilen lakin manevi değerlerimizi kirleten bu yürüyüşün kabul edilemeyeceğini önceki senelerde olduğu gibi bu sene de dile getirmiştik. Bu hususta duyarlılık göstererek izin vermeyen İstanbul Valiliğimize şükranlarımı sunuyorum.

NE OLMUŞTU?

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın Onur Yürüyüşü’ne yönelik, “Devlet müsaade etse de biz müsaade etmeyeceğiz. Yürütmeyeceğiz. Onlar hangi bölgede yürüyecekse gideriz o bölgeye o caddeyi kapatırız onlar gelemez zaten oraya” açıklamasının ardından İstanbul Valiliği Onur Yürüyüşü’ne izin vermedi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada “Valiliğimizce yapılan değerlendirme sonucunda, düzenlenmek istenen yürüyüşün başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın ve gezi amacıyla bölgede bulunacak olan turistlerin güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan gün ve öncesi ve sonrasında toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmesine izin verilmeyecektir” denildi.

ONUR YÜRÜYÜŞÜ’NE POLİS MÜDAHALESİ

25. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenen 15. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için Beyoğlu’nda toplanan kitleye polis müdahale etti.

Gökkuşağı bayrağı taşıyanların İstiklâl Caddesi'n girmesine izin verilmezken, polisin biber gazlı müdahalesinde sonrasında en az 35 kişi gözaltına alındı. Müdahaleler sırasında plastik mermi, cop, biber gazı ve polis köpekleri de kullanıldı.

(HABER MERKEZİ)