"Bize Bir Yasa Lazım" temasıyla altıncısı düzenlenen Trans Onur Haftası, İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen Trans Onur Yürüyüşü ile sona erdi.

Yürüyüşte sık sık "Nerdesin aşkım, buradayım aşkım", "Tayyip kaç kaç kaç, dönmeler geliyor", "Transfobik devlet, yıkacağız elbet", "Tayyip fuhuş yap, onurlu yaşa", "Faşizme karşı omuz omuza", "jin, jiyan, azadi", "Ay, ayol, azadi", "Dönmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz" sloganları atıldı.

Yürüyüşe katılanlar arasında HDP İstanbul milletvekili Erdal Ataş da vardı.

NEFRET SALDIRILARINA VE CİNAYETLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Tünel Meydanı'nda okunan basın açıklamasında Türkiye'de yaşanan nefret saldırılarına, toplumsal önyargıların trans bireylerin haklarına erişimini nasıl engel olduğuna, translara yönelik suçlarda soruşturma ve cezalandırmanın yetersizliğine, AKP yetkililerinin LGBTİ'leri hedef gösteren söylemlerine, İç Güvenlik paketinin translara yönelik ayrımcı uygulamaları meşrulaştırdığına, kadın cinayetlerine, Kobane direnişine değinildi.



"BİZE BİR YASA LAZIM"

Açıklamada; "Öfkeliyiz! Ancak bu gidişatı değiştirme kararlılığımız da gün geçtikçe artıyor. İster bir grup marjinal, ister bir avuç sapkın olarak tanımlayın, toplumun tüm renkleriyle buradayız. Toplumsal muhalefet, sosyalistler, feministler, çevreciler, siyasal partiler, heteroseksüeller, annelerimiz, kardeşlerimiz, komşularımız ve dostlarımız burada," denildi.

"Bugün trans kadınların bedenlerine uygulanan işkence, yarın hepimize neler yapılabileceğinin işaretidir," denilen açıklamada; "Nefret cinayetlerine, ötekileştirmeye, katledilmeye ve yok sayılmaya karşı bize bir yasa lazım," diye belirtildi.

Kaynak: Bianet / Foto@lambda_istanbul