12 - 19 Ocak tarihleri arasında Ankara, 26 - 28 Ocak tarihleri arasında ise İstanbul'da gerçekleştirilecek 6. Pembe Hayat KuirFest programıyla doyurucu bir festival deneyimi yaşatacak.

KuirFest, programında bu yıl, son zamanlarda LGBTİ karakterlere ve hikâyelerine ev sahipliği yapan bağımsız dijital mecralardan biri haline gelen internet dizilerini mercek altına alıyor.

Programda ‘Queer Series’ kapsamında bu ezber bozan yapımlardan ikisi KuirFest seyircisiyle buluşacak.

Florence Gagnon ve Chloé Robichaud tarafından hayata geçirilen Féminin/Féminin (2014), çeşitli yaşlardan lezbiyen, biseksüel, heteroseksüel altı arkadaşın hayatına odaklanan bir komedi. Her bölümde, Montreal’de yaşayan bu altı kadından birinin hikâyesini merkeze alan dizi, mizahi olduğu kadar dokunaklı ânlarıyla da kurmaca ve gerçeğin sınırlarında dolaşan bir yapım.

Geçtiğimiz yıl KuirFest’te büyük ilgi toplayan Brezilya yapımı Kıyı (Beira-Mar, 2015) filminin yönetmenleri Filipe Matzembacher ve Marcio Reolon imzalı The Nest (2016) ise ordudan kaçan genç bir askerin, Bruno’nun kendini keşfetme sürecini anlatıyor.

Uzun yıllar görmediği erkek kardeşini bulmak üzere yola çıkan Bruno, gittiği şehirde kardeşine ulaşamasa da kendini yepyeni bir ailenin içinde bulur. Kardeşinin arkadaşlarından oluşan bu kuir komünite içinde Bruno, hem cinselliğini yeniden keşfedecek hem de kardeşine hiç olmadığı kadar yakın hissedecektir.

Bir kendini bulma hikâyesi olan The Nest, geçtiğimiz yılın en dikkat çeken LGBTİ temalı internet dizilerinden biri oldu.