24. Onur Haftası kapsamında bu yıl Mersin’de düzenlenecek 3. Onur Haftasının programı açıklandı.

Mersin 3. Onur Haftası, tüm farklı kimlikler, yönelimler, cinsiyetler, aşklar için yan yana gelebilmeye çağıran “Mozaik” temasıyla 5-11 Haziran’da düzenlenecek.  Hafta, 11 Haziran saat 18.00’da düzenlenecek Mersin Onur Yürüyüşü ile sona erecek.

Onur Haftası Komisyonu siyasal ve sosyal tüm haklarının güvence altına alınması mücadele ettiklerini söylerken haftanın çağrısını , “Direnişin Mozaiği Haziran’da Bir Başka” sloganı ile yaptı.

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği tarafından yapılan çağrı sonrası bir araya gelen gönüllülerin oluşturduğu Mersin Onur Haftası Komisyonu, “Mersin’de üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Onur Haftası ile bir kez daha bu dünyanın onurlu insanlarının varoluşunu, taleplerini, barışa, adalete ve eşitliğe dair özlemlerini duyurmaya çalışacağız” dedi.

Çağrı metni şöyle;

“Bize dayatılan hayatı reddettiğimizden beri; iktidarın hayatlarımızı içine sıkıştırmaya çalıştığı ‘normal’i kabul etmediğimizden bu yana hayatlarımıza sahip çıkıp bu ülkenin, kentin sokaklarında renklerimizle var olmaya çabaladık. Tıpkı 24 yıl önce 1969’daki Stonewall İsyanı’nda olduğu gibi.

“Bu isyanın yıl dönümüne denk gelen Haziran ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz ve bu yıl Mersin’de üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Onur Haftası ile bir kez daha bu dünyanın onurlu insanlarının varoluşunu, taleplerini, barışa, adalete ve eşitliğe dair özlemlerini duyurmaya çalışacağız.

“Bugün payımıza düşen bu karanlık zamana aşkımız ve arzumuzla kafa tutarken, el konulan emeğimizin hesabını sormaya, kaderimizi başkalarının elinden almaya, geleceğimizi kendimiz tahayyül etmeye cesaret ettik. Bu cesaretimizi de; tıpkı sıkıştırıldığımız, sınırlandırıldığımız alanlarda; evde, sokakta, işyerinde, okulda yeniden filizlenen ve mozaik gibi yan yana gelerek birbirimizden aldık. Savaşa karşı barışın, korkuya karşı cesaretin, zulme karşı tüm ezilenlerin yanında dururken; başka bir dünyanın, cinselliğin, bedenin, hayatın mümkün olduğunu gördük. Şimdi bu onur haftasında yeniden sahip olduğumuz alanları dayanışmayla büyütüyoruz.

“Bizler var olduğumuz, yürüdüğümüz her sokakta, emek verdiğimiz her mesai gününde, her evde, yaşadığımız her aşkta bu mozaiğin birer parçaları olduğumuzu unutmadan mücadelemizi büyütmek için yan yana geliyoruz. 24 yıldır sürdürdüğümüz bu isyanın taleplerinin duyulması için; siyasal ve sosyal haklarımızın güvence altına alınması; anayasada cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin yer alması ve tüm temel haklarımızın tanınması için mücadelemizi her an her yerde örüyoruz.

“Direnişin Mozaiği Haziran’da başkadır!”(Kaynak: Bianet)