Ergenekon Davası’nın tutuklu sanıklarından Doğu Perinçek’in eski genel başkanı olduğu İşçi Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 5 Ağustos’ta yapılacak olan Ergenekon Davası karar duruşması için şarkı yaptı. Daha doğrusu Yeni Türkü grubunun meşhur ‘Aşk yeniden’ şarkısının sözlerini değiştirdi.

Silivri ve Ergenekon’a övgüler yapılan sözlere tepki gösteren Yeni Türkü Grubu ise “bizim görüşlerimizi yansıtmayan bir şekilde sözlerinin değiştirilerek ve yeniden kaydedilerek "GAZ YENİDEN" ismiyle internet ortamında yayınlanmasını şiddetle kınıyoruz!” dedi.

5 Ağustos’ta Silivri’de gerçekleştirilecek Ergenekon Davası karar duruşması için katılım çağrısı yapan TGB’nin Akıl Fikir Bürosu, Yeni Türkü’nün “Aşk Yeniden” şarkısının sözlerini değiştirerek “Gaz Yeniden” isimli bir ‘şarkı’ yaptı. Şarkının klibinde de Ergenekon Davası ve Silivri’deki duruşmalar sırasındaki gösterilerin görüntüleri kullanıldı.


YENİ TÜRKÜ'DEN TEPKİ

Yeni Türkü grubu Aşk Yeniden isimli şarkılarının, izin almadan, üstelik grubun görüşünü yansıtmayan bir şekilde sözlerinin değiştirilip yeniden kaydedilmesine sert tepki gösterdi

Yeni Türkü Facebook resmi sayfasından, yapılan açıklama şöyle denildi:

“AŞK YENİDEN isimli şarkımızın bizim iznimiz ve onayımız olmadan, bizim görüşlerimizi yansıtmayan bir şekilde sözlerinin değiştirilerek ve yeniden kaydedilerek "GAZ YENİDEN" ismiyle internet ortamında yayınlanmasını şiddetle kınıyoruz!!!!!

Bu kişiler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.

BİLGİNİZE...”

Şarkının değiştirilen sözleri şöyle:

Gaz yeniden bitti artık bu son derken

Gaz yeniden varlarımız yıkılırken

Gaz yeniden Silivri'den güneş doğarken

***

Gözlerimiz doluyor gazınızın şiddetinden haykırmak istiyoruz

Etekleriniz tutuşurken milletin öfkesinden Ergenekon'dan çıkıyoruz

***

Gaz yeniden iktidarın sonu gibi

Gaz yeniden hem yıkıcı hem yepyeni

Gaz yeniden Silivri'den güneş doğarken

Gaz yeniden yarını yarattı Silivri'den

( Demokrat Haber )