TRT'nin Eurovision Şarkı Yarışması için açıkladığı aday Can Bonomo, Yeni Akit için 'hayal kırıklığı' yarattı. Gazetenin internet sitesinde haber, "Türkiye'yi bir musevi temsil edecek" başlığı ile duyuruldu.

Yeni Akit gazetesinin internet sitesinde yer alan haber "Türkiye'yi bir musevi temsil edecek" başlığıyla verildi. “TRT'nin Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Musevi asıllı Can Bonomo'nun temsil etmesinde karar kılması şaşkınlıkla karşılandı” ifadesiyle devam etti.

CAN BONOMO'DAN YAHUDİ YORUMLARINA YANIT

Habertürk ekranında Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Can Bonomo, Musevi kimliği ile ilgili yapılan yorumlar için "Ben Türküm Yahudi olmak bir dindir" dedi...

TRT'nin sürpriz tercihiyle 2012 Eurovision yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan genç sanatçı Can Bonomo, Habertürk ekranında Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

TRT'nin "cesur bir karar verdiğini" kaydeden Can Bonomo, "Bize verilen o 3 dakikada 'Vay be Türkiye'de gençler ne müzik yapıyormuş' dedirteceğimize inanıyorum" dedi.

"ŞARKI İNGİLİZCE OLURSA DAHA ÇOK ŞANSIMIZ OLUR"

"Yapacağımız müzikte mutlaka bizim tınılarımız olacak. Eski Eurovision çalışmalarına bakıyoruz. Türkçe olma ihtimali var ama İngilizce olursa daha şanslı oluruz. İngilizce'ye hakimim. 3 tane şarkı yapacağız. Bunlar değerlendirilecek. Ama bir tanesini Türkçe yaparız, değerlendirmeye sunarız. 3 dakikalık muhteşem bir şarkı yapmaya çalışıyorum. Elimden geldiğince çalışacağım bu konu ile ilgili"

"BEN TÜRKÜM, YAHUDİ OLMAK BİR DİNDİR"


Can Bonomo, Musevi kimliği ile ilgili yapılan yorumlara da yanıt verdiği programda "Ben Türküm Yahudi olmak bir dindir" dedi:

"Müziğin dili, dini, ırkı yok. Ben Türküm. Yahudi olmak bir dindir. Türkiye'de 36 ayrı etnik kökenden insan yaşıyor. 540 senedir buradayız. Bunun konuyla alakası yok. İsrail ile alakası yok. İspanya'dan 540 yıl önce gelmişiz. Türküm, Türkiye'yi temsil edeceğim"

Can Bonomo, izleyenlere son olarak, "Başımız dik gideceğiz, başımız dik döneceğiz" mesajını verdi.