Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu, yönetmen ve senarist Yaşar Güner hayatını kaybetti.

1943 yılında Rize’de doğan Güner, Naşit Tiyatrosu’nda tiyatro çalışmalarına başladı. Rus Dili ve Edebiyatı eğitimi aldı. Tiyatro oyunları yazdı ve yönetti. Sinema alanında da çalışmalar yaparak film senaryoları yazdı. TV oyunlarında yazar yönetmen olarak çalıştı.

Ankara Küçük Komedi, İstanbul Yeni Sahne, Sivri Sinek Kabare Tiyatroları’nda, Avni Dilligil Tiyatrosu, Lale Oraloğlu Tiyatrosu, Ankara Meydan Sahnesi, Ankara Birlik Tiyatrosu, Yeni Ankara Tiyatrosu ve Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı.

‘Eskici ve Oğulları’ ile ‘Sınır’ filmlerinde senaristlik yapan; ‘Tatlı Bela Fadime’ , ‘Ateşli Topraklar’, ‘Hırsız Polis’, ‘Büyük Yalan’, ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’, ‘Anayurt Oteli’, ‘Atla Gel Şaban’, ‘Çiçek Abbas’, ‘Kanlı Nigar’ gibi yapımlarda oynadı.

SİNESEN, sanatçının cenazesinin, 2 Nisan günü Teşvikiye Camii'nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceğini açıkladı.

Daha önce bir bypass ameliyatı geçiren Güner'in ölüm nedeni kesinleşmedi.

 “OYUNCU EMEĞİ ÖZGÜRLEŞMELİ”

TRT Eski Genel Müdürü ve Dışişleri Eski Bakanı İsmail Cem adına düzenlenen İsmail Cem Ödülleri hakkında BirGün’e verdiği bir röportajda şöyle konuşmuştu:

"Siyasetini değil ama TRT’deki yöneticiliğini konuşmak isterim. İsmail Cem, bir Türkiye aydını olarak çok önemli işler yaptı. Onun adına böyle bir ödül düzenlenmesi çok isabetli olmuş. Ben sendikacı bir oyuncuyum. Yıllardır örgütlenme için çalıştım ve kuruluşlarında yer aldım. ÖDP’den milletvekili adayıydım Türkiye’nin bütün sorunları bu sektörde de toplanmış durumda. Türkiye’den bağımsız bir sanatçı dünyası yok. Mesela işsizlik! Mesela çalıştığının karşılığını alamamak, telifini alamamak… İşverenin kuralları tek taraflı olarak belirlemesi ve istediğinde tek taraflı olarak değiştirmesi… Sanatçılar sendikalı veya örgütlü olmaya hiç yatkın değil maalesef. Dayanışma çok önemli. Emeğin özgürleşmediği bir iş alanında hak almak mümkün değildir. Oyuncu emeği özgürleşmeli. Bu da sendika ile, örgütlenme ile olur."