Kardeş Türküler, Grup Yorum ve Gevende, depremle sarsılan Van'a yardım için "Van'ı terk etmiyoruz" konseri düzenledi. Konserin geliriyle Van'ın acil ihtiyacı olan konteyner sağlanacak.

 

Konser alanında sık sık "Van halkı yalnız değildir" sloganları yankılandı.

 

"Van'ı terk etmiyoruz" diyen Kardeş Türküler, Grup Yorum ve Gevende müzik grupları, Van'daki barınma sorununa çözüm bulunmasına katkıda bulunmak için dün (25 Aralık) akşam Bostancı Gösteri Merkezi'nde konser düzenlendi. Van'a destek olmak üzere konsere katılan üç bine yakın izleyici, "Van halkı yalnız değildir" sloganlarıyla hem Van halkına selam gönderdi hem de hala devam eden insani felakete dikkat çekti.

 

Konser Gevende grubunun performansıyla başladı. Gevende'den sonra sahne alan Kardeş Türküler, Ermenice, Kürtçe, Türkçe şarkılarla seyircileri ve Van halkını selamladı. Grup Yorum ise, "Cemo", "Sesimi Duyan Var Mı" gibi şarkılarıyla Van halkıyla dayanışmalarını gösterdi. Konserin sonunda üç grup hep birlikte, "El Peblo Unido Jamas Sera Vencido" şarkısını beden perküsyonuyla seslendirdi.

 

Van'ı Terk Etmiyoruz İnisiyatifi ve Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) tarafından gerçekleştirilen konsere, PlayBack, Bostancı Gösteri Merkezi, Kalan Müzik, Baykuş Müzik, Kral TV, Kral FM, Efsane Güvenlik Servisleri, Afiş Adam, İkinci Parti Prodüksiyon ve Fan Organizasyon da destek verdi.

 

Konserin geliriyle Van'a, depremzedelerin acil ihtiyacı olan konteyner sağlanacak.

 

Bostancı Gösteri Merkezi'nde ki gecenin açılış konuşmasını Pelin Batu yaptı.

 

Batu sözlerine Türkiye gündeminin her gün ayrı bir deprem yaşadığını belirterek başladı. Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından yaraların hala sarılamadığını sözlerine ekleyen Batu, " Aydınların, aktivistlerin, öğrencileri, gazetecilerin tutuklanıyor olması Türkiye'de her gün bir sarsıntı yaratıyor. Barış bu yolla sağlanamaz" sözleriyle son günlerde yaşananları da eleştirdi. Batu'nun konuşmasının ardından sahneye ilk olarak Gevende çıktı. Gevende şarkılarıyla coşkulu anlar yaşayan binlerce kişi daha sonra Kardeş Türkülerin sahneye çıkmasıyla halaylar çekti.

 

HÜKÜMETE HESAP SORULDU: "173 MİLYON LİRAMIZ NEREDE?"

 

Kardeş Türküler yaptığın konuşmada yaşanan tutuklamaları eleştirerek "Tutuklanan arkadaşlarımız eminim ki içerde olmasalardı burada bizimle birlikte olacaklardı. Halk burada fakat sokaklarda olmak gerekiyor. Tutuklananlar için mahkeme önünde olacağız" dedi. Kürtçe ve Türkçe sloganların atıldığı gece de Kardeş Türküler Ermenice, Boşnakça, Kürtçe türkülerle dinleyicileri coşturdu. Son olarak Grup Yorum sahneye çıktığında ise "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı. Grup Yorum yaptığı konuşmada hükümete Van'a yapılan yardımların hesabını sordu. "Kendi açıklamalarıyla 200 milyon lira toplandığını söyleyen hükümet 17 milyonuyla Van'a yardım ettiğini açıkladı. Şimdi biz soruyoruz geriye kalan 173 milyonumuz nerede? Bu bizim hakkımız. Bunun adı gasptır, talandır, yağmadır" dedi. Hükümetin etkisizliğini vurgulayan Grup Yorum üyeleri yine işin halka düştüğünü belirterek yaraları yine halkın saracağını sözlerine ekledi.