Bu yıl 3.'sü düzenlenecek olan Uluslararası Barikat Film Festivali 3 Aralık'ta başlıyor. Festival 'Barikatsız bir dünya' sloganından yola çıkıyor ve engellilerin sorunlarına eğilmek için duyarlılık yaratmayı amaçlıyor.

3-6 Aralık tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek festivalde, ulusal ve uluslararası arenadan bir çok film gösterilecek.

Festival Başkanlığını Hüseyin Nacar'ın yaptığı festivale, Cervantes Enstitüsü başta olmak üzere, bir çok üniversiteden ve kuruluştan da destek veriliyor.

ENGELLİLER FUTBOL MAÇI OYNAYACAK

3 Aralık günü saat 16.00'da Taksim'de Galatasaray Lisesi önünden akademisyen, sanatçı, yabancı kültür ateşeleri ve engellilerin yapacağı bir yürüyüşle Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapılacak. Daha sonra ise İTÜ Stadyumu'na geçilecek ve burada engellilerin yapacağı 'futbol müsabakası' ile açılış yapılacak.

Festivalde, ajitasyondan uzak, umut veren başarı öyküleri içeren filmler gösterilecek ve gösterimlerin hepsi ücretsiz olacak. (Demokrat Haber/BA)

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.