Habertürk’e göre, filmin Alevilik propagandası yaptığını ileri süren cemaat, özellikle filmdeki modern kadın görüntüsüne tepki gösterdi.

 

İsmailağa Cemaati’nin internet sitesinde “TRT Çocuk’ta Alevilik Propagandası” başlığıyla duyurulan yazıda şöyle denildi:

 

“Devletin TRT Çocuk kanalı, küçük zihinleri Alevilik propagandası, sihir ve büyü ile kirleterek şartlandırıyor. Öncelikle çizgi filmde, çocukların gelişimini doğru yönde etkileyecek hiçbir katkı yok. Tamamen zihin bulandırmaya yönelik yapımlar. (...) Çizgi filmin en ilginç tarafı da sözde iyilerin tarafında olup, kötüleri büyüleri ile durduran ‘Bilge Can Dede’... Karakterin tipi tam bir Alevi dedesi. Adı da zaten ‘can’ ve ‘dede’ kelimelerinden oluşuyor. Bildiğiniz gibi ‘can’ kelimesi Farsça’dan gelen ve Alevilerin çokça kullandığı bir kelimedir. Yani anlayacağınız, çizgi filmde büyü ve sihrin yanında tam bir Alevilik propagandası yapılıyor.”

 

“Pepe denilen adının bile gavurca olduğu bir çizgi filmde şu anda çocuklar arasında çok izlenen çizgi filmler arasında. Çocuklarınızı öyle bir zehirlemenin peşindeler ki: Daha konuşmayı bilmeyen ufacık animasyon karakteri zeybek oynuyor, horon tepiyor… Pepe’nin de bıyıkları ağzına kadar dolan bir dedesi, başını aleviler gibi bağlayan bir nenesi, tam çağdaş bir anne ve babası (!) bulunuyor.”

 

Yazı şöyle bitiyor: Aman kardeşlerimiz. Sizler uyanıksınız, farkındasınız ama bilmeyen akraba, komşu varsa onları da haberdar edelim…