Bursa’da bu yıl 3. düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), 10 şehirde eş zamanlı olarak başladı. 4 gün sürecek olan festivalde, 12 ülkeden seçkin filmler, Sanat Mahal’de ücretsiz izlenebilecek.

Nilüfer Kent Konseyi, Aykırı Sinema Derneği, Koza Dağcılık, Kültür-Sanat ve Spor Kulübü Derneği iş birliği ve Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle Bursa’da düzenlenen SYFF, düzenlenen kokteylle başladı. Sanat Mahal’de düzenlenen açılış kokteyline Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de katıldı. 

Sürdürülebilir bir yaşam için mücadele edenlerin bir araya geldiği festivalin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekti. Nilüfer Belediyesi olarak sürdürülebilir projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Erman “Bireysel olarak da hayatın diğer alanlarında sürdürülebilirliği göz önüne alarak hareket etmeliyiz. Ancak o zaman güzel sonuçlar alabiliriz. Tıpkı bu festivalde olduğu gibi. Bu gece burayı dolduran ve festival boyunca dolduracak olan tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Sanatın, bireylerin yanı sıra toplumları da ilgilendiren bir alan olduğunu söyleyen Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de, sanatın desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Kent kültürünün gelişmesinin sanattan geçtiğini belirten Enginalp, “Sanat siyaset yapmaz, toplumsal yapıyı değiştirmez. Sanat, umut ve direnç yaratır. Dil, din, ırk ayrımı yapmadan sanat yapan herkesi selamlıyor, daha güzel bir dünya diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından “Hayat Bazen” filminin gösterimi yapıldı. Film gösteriminden sonra da Hayat Bazen filminin yönetmeni Cem Hakverdi, sanatseverlerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. 

12 ÜLKEDEN SEÇKİN FİLMLER ÜCRETSİZ İZLENEBİLECEK

Bursa’nın da aralarında bulunduğu 10 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan festivalde, küresel sorunlar ve bu sorunlara yerel ölçekte çözüm üretmeye çalışanların ilham verici hikayelerini anlatan kısa ve uzun metraj belgesellerden oluşan filmler, izleyiciyle buluşuyor. 26 Kasım’a kadar devam edecek olan festivalde, SYFF 2017 seçkisinde yer alan İran, Kanada, Hollanda, ABD, Fransa, Rusya, Türkiye, Hindistan, İspanya, İsrail, Filistin ve İngiltere yapımı filmler, Sanat Mahal’de ücretsiz bir şekilde izlenebilecek. 

Bursa, Antalya, Balıkesir, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Manisa ve Mersin’de gerçekleşenfestivalde, filmlerin yanı sıra film içerikleriyle alakalı konularda yaptıkları çalışmalarla ilham veren konuşmacılar, müzisyenler ve performanslar da yer alıyor.

KAYNAK: Evrensel