'Kosmos'un beş, 'Çoğunluk'un dört ödül kazandığı SİYAD'da Altın Ayı ödüllü 'Bal'a hiç ödül çıkmadı

Dün gece Maslak Tim Show Center’da düzenlenen bir törenle verilen Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) 43. Türk Sineması Ödülleri’ne Reha Erdem’in yönettiği ‘Kosmos’ ile geçen yıl Venedik’ten Genç Aslan ödülüyle dönen Seren Yüce’nin ilk filmi ‘Çoğunluk’ damga vurdu. ‘Kosmos’ en iyi film ve yönetmen dahil törenden beş ödülle ayrılırken ‘Çoğunluk’ üçü oyunculuk dalında toplam dört ödül kazandı. Seren Yüce en iyi senaryo ödülünün sahibi olurken Bartu Küçükçağlayan erkek oyuncu, Settar Tanrıöğen yardımcı erkek, Nihal Koldaş yardımcı kadın oyuncu ödüllerine değer görüldü. Kadın oyuncu ödülü ise Çağan Irmak’ın yönettiği ‘Prensesin Uykusu’ndaki performansıyla Sevinç Erbulak’ın oldu.

Geçen yıl dünyanın en önemli festivallerinden Berlinale’den büyük ödül Altın Ayı’yla dönen Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bal’ filmine sinema yazarlarından hiç ödül çıkmaması dikkat çekerken son altı yıldır oyunculuk ödüllerine aday gösterilen Cem Yılmaz da törenden bir kez daha bir kez eli boş döndü. Cem Yılmaz ‘Av Mevsimi’ndeki rolüyle yardımcı erkek oyuncu dalında SİYAD’a aday gösterilmişti.

Şenay Gürler’in sunduğu törende Tuncel Kurtiz, Cahit Berkay ve Yusuf Kurçenli’ye Onur ödülleri verildi.

Kültür Bakanlığı, Garanti Bankası ve Türkmax’ın katkılarıyla düzenlenen törende kazananlar ödüllerini Hülya Koçyiğit, Melisa Sözen, Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Tuba Büyüküstün, Derviş Zaim, Ahmet Ümit, Engin Günaydın, Binnur Kaya, Settar Tanrıöğen, Derviş Zaim, Ümit Ünal ve Büşra Pekin gibi isimlerin elinden aldı.

 

43. SİYAD Ödülleri

*En iyi film: Kosmos

*Yönetmen: Reha Erdem (Kosmos)

*Senaryo: Seren Yüce (Çoğunluk)

*Kadın oyuncu: Sevinç Erbulak (Prensesin Uykusu)

*Erkek oyuncu: Bartu Küçükçağlayan (Çoğunluk)

*Yardımcı kadın: Nihal Koldaş (Çoğunluk)

*Yardımcı erkek: Settar Tanrıöğen (Çoğunluk)

*Görüntü yönetmeni: Florent Herry (Kosmos)

*Müzik: Selim Demirdelen (Kavşak)

*Kurgu: Reha Erdem (Kosmos)

*Sanat yönetmeni: Ömer Atay (Kosmos)

*En iyi belgesel: Direnişçi (Murat Utku)

*Kısa film: Bisiklet (İ. Serhat Karaarslan)

*Ahmet Uluçay Umut Ödülü: ‘Kahpe Devran’ belgeselinin yönetmeni Cahit Çeçen

*En iyi yabancı film: Beyaz Bant (Michael Haneke)

(Radikal)