Nuri Bilge Ceylan'ın "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi sinema yazarlarından altı ödül birden aldı. Nazan- Ercan Kesal çiftinin iki ayrı filmle oyunculuk ödülü alması ise dikkat çekti

‘Bir Zamanlar Anadolu’da’, Cannes da da Jüri Büyük Ödülü nü kazanmıştı.

Sinema Yazarları Derneği tarafından bu yıl 44. kez verilen Türk Sineması Ödülleri’ne Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği “Bir Zamanlar Anadolu’da” damga vurdu. Film, yönetmen, senaryo, yardımcı erkek, görüntü yönetimi ve kurgu dallarında toplam altı ödül kazanan “Bir Zamanlar Anadolu’da” sinema yazarlarının en çok beğendiği film olarak öne çıktı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dün akşam düzenlenen ve Ezgi Mola ile Sarp Apak’ın sunuculuğunu gerçekleştirdiği gecede Tayfun Pirselimoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı ‘Saç’ ise Ayberk Pekcan’ın aldığı ‘En İyi Erkek’ ve Nazan Kesal’a verilen ‘En İyi Kadın’ oyuncu ödülleriyle dikkat çeken bir diğer yapım oldu. Öte yandan Nazan Kesal’ın eşi Ercan Kesal da “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmindeki oyunculuğuyla yardımcı erkek kategorisinde ödüle değer bulundu. Böylece törende bir eve iki oyuncu ödülü birden gitmiş oldu. Ercan Kesal, ayrıca Nuri Bilge Ceylan ve Ebru Ceylan ile birlikte yazdıkları “Bir Zamanlar Anadolu’da” filminin senaryosuyla da ödüle değer bulundu.
Yardımcı kadın oyuncu performansı ödülü ‘Press’ filmindeki oyunuyla Asiye Dinçsoy’un oldu.

Gecede ayrıca Perihan Savaş, Erden Kıral ve Osman Şahin’e ‘SİYAD Onur Ödülü’ takdim edildi.

Gecenin açılış konuşmasının yapan SİYAD Başkanı Tunca Arslan, konuşmasında Emek Sineması’ndan, düşünce özgürlüğü engelerine ve hapisteki gazetecilere değinen bir konuşma yaptı. Arslan, “1980’leri çağrıştırmayan bir ülkede yaşamak istiyoruz” temennisinde bulundu.

Sinema yazarları tarafından dokuz dalda aday gösterilen Derviş Zaim’in yönettiği ‘Gölgeler ve Suretler’in geceden ödül alamadan dönmesi ise dikkat çekiciydi. Geçen günlerde sinema yazarlarını eleştiren yorumlarıyla dikkat çeken oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın bu görüntüleri törenin açılışında gösterildi ve büyük ilgi çekti. Ayrıca, Emek Sineması çalışanları da törende sahneye çıktı ve törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

SİYAD ÖDÜLLERİ

En İyi Yabancı Film: Bir Ayrılık

En iyi Film: Bir Zamanlar Anadolu'da

En İyi Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan (Bir Zamanlar Anadolu'da)

Mahmut Tali Öngören En İyi Senaryo ödülü: Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan, Ercan Kesal (Bir Zamanlar Anadolu'da)

Cahide Sonku En iyi Kadın Oyuncu Performansı: Nazan Kesal (Saç)

En İyi Erkek Oyuncu Performansı: Ayberk Pekcan (Saç)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı: Asiye Dinçsoy(Press)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı: Ercan Kesal (Bir Zamanlar Anadolu'da)

En İyi Görüntü Yönetimi: Gökhan Tiryaki (Bir Zamanlar Anadolu'da)

En İyi Müzik: Mircan Kaya (Kar Beyaz)

En iyi kurgu: Bora Gökşingöl, Nuri Bilge Ceylan (Bir Zamanlar Anadolu'da)

En İyi Sanat Yönetimi:Haluk Ünlü (Dedemin İnsanları)

Ahmet Uluçay Umut Veren Oyuncu Ödülü: Zeynep Oral (Atlıkarınca)

Öte yandan, SİYAD'ın bu yılki ''Onur Ödülleri'' de yönetmen Erden Kıral, sinema oyuncusu Perihan Savaş ve yazar ve senarist Osman Şahin'e verildi.