Diyarbakır - Bağlar Belediyesi’nin “Sinemaya Mor Bir Dokunuş” adlı projesi, başvuruları bekliyor.

Bağlar Belediyesi Proje Ofisi tarafından yürütülen ve Anna Lindh Vakfı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek olan “Sinemaya Mor Bir Dokunuş: Zula Hikayeler” projesinin hayat bulması için 18-30 yaş arasında sinema eğitimi almamış kadınların başvuruları bekleniyor.

Başvurular 30 Kasım’a kadar devam edecek. Toplam 5 ay sürecek olan proje, 3 ay teorik eğitim, bir ay çekimler ve bir ay kurgu sürecinden oluşacak. Bu projeyle 25 kadının 5 kişililik gruplar halinde 5 film üretmesi hedefleniyor.

PROJE SİNEMAYA İLGİLİ TÜM KADINLARA AÇIK

‘Sinemaya Mor Bir Dokunuş’ Zula Hikayeler proje koordinatörü Esra Özban, projenin, sinemaya ilgisi olan ancak sosyo-ekonomik koşulları, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve bölgenin politik sebeplerinden dolayı sinema eğitimine erişememiş kadınlara açık olduğunu belirtirken, toplam 25 kadınla projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

30 KASIM SON BAŞVURU

Sinema eğitiminden faydalanmak isteyen kadınların 30 Kasım’a kadar Bağlar Belediyesi Proje Ofisine başvurularını yapmaları gerekiyor.

Ayrıca 'Sinemaya Mor Bir Dokunuş: Zula Hikayeler' projesi kapsamında hikayesini paylaşmak ve filmlerini üretmek isteyen kadınlar [email protected] adresinden de başvurularını yapabiliyor.

Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım 2012

Başvuru Adresi: Bağlar Belediyesi Proje Ofisi- Sento Caddesi Toptancılar Sitesi Arkası - Diyarbakır

[email protected]